·206 syf.····Okunma: 11 Ocak 2025 16:19 Oldukça çiğ, yüzeysel, umut taciri olmaktan ve kişisel gelişim safsatalarından ileri gidememiş koca bir hayal kırıklığı. Bilimi öncü edinen bir insan olarak yazarın övgülerle yere göre sığdıramadığı makalelerin kaynağına ulaşmak isterdim. "Araştırmalara göre..", "Son yapılan çalışmalar..." Hangi çalışmalar? Bahsedilen makaleler hangi primer tıp yayınlarında yer aldı? Klinik çalışma düzeyi ne, kohort bir çalışma mı? Bir okur olarak asıl mesleği oyuncu olan bu yazara ben neden inanayım ki? Mevzubahis iddiaları doğru olsa bile kaynak belirtmemesi, verdiği kaynakların da (örnek verdiği enstitü ne idüğü belirsiz bir kurumdan öteye gitmiyor) asla güvenilir ve temellendirilmiş olmaması kitabın tüm gerçekliğine gölge düşürüyor. Birkaç bilimsel kelime ile iddialı cümleler kurarak bir kitleyi kandirabilirsiniz ve yazar göründüğü kadarıyla oldukça da başarılı olmuş bu konuda. Kitaba zamanımı çaldığı için oldukça öfkeliyim, popüler kültüre kapılıp beklentimi ayarlayamadığım için kendime de. Maddi kaygı güdüldüğü o kadar açık ki asla 200 sayfa olmayı hak eden bir kitap değil. Toksik pozitivite dolu, günümüz popüler kültür kölelerine umut ve motivasyon aşılayan kof bir balon.