2025 4. kitabı
Merhabalar Efendim. Sizlere 1 günde bitirdiğim ve çok ama çok sevdiğim bir kitap ile geldim. Yusuf Ali, bebekliğinde camii avlusuna bırakılmış kimsesiz bir çocuktur. Yaşadığı yetimhanede olgun kişiliği ile kendinden küçüklere abilik yapan yufka yürekli bir karakterdir. 5 yaşında iken her gece dışarıya bakarak 'benimde bir ailem olsun' diyerek dua eder. Yinde kar yağışı olan bir gecede pencereden bakarak duasını ederken bahçede bir hareketlilik fark eder ve o hareketliliği yetimhanenin kedisi olduğunu sanar. Küçük yüreği kedinin bu soğuk havada dışarıda kalmasına elvermez ve gizlice bahçeye çıkar. Kedinin ismini seslenerek onu ararken bahçenin ortasında bir sepet fark eder ve ona yaklaştığında içerisindeki donmak üzere olan bebeği görür. Yardım çağırarak bebeği kurtardığında o günden sonra elini bir gün olsun bırakmaz. Melek ismini verdiği bu küçük bebek ne zaman ağlasa, yemeğini yemese, hastalansa hep Yusuf Ali yanına geldiğinde sakinleştir ve susar. Küçük Meleği her gece ettiği duanın karşılığında olarak gönderildiğine inanan Yusuf Ali onu yıllardır istediği ailesi olduğunu düşünür. Melek, 5 yaşına geldiğinde ise onu evlatlık alan aile ile Yusuf Ali'yi o günden sonra hiç görmez ve hatırlamaz. Onun aksine Yusuf ise 30 yaşına geldiğinde bile hala bir ümit Meleğinin geleceğine inanır. Evlatlık alındığı aile tarafından ismi değiştirilen Meleğin adı ise artık Eylül'dür. Hayatını zorlu şartlar alında geçirmiş ve geçmişine dair bütün anıları silinmiştir. Nişanlısı ve kardeş bildiği kızın ihaneti ile karşı karşıya kalan Eylül (Melek) her şeyi arkasında bırakarak, öğretmenliğini yapacağı başka bir şehre taşınır. Havalimanında inip gideceği köy kasabasının servisine biner ve yola koyulur. Lakin yolda kardan dolayı servis kaza yapar. Yardım çağırma amacıyla kendini sevisin dışına atan Eylül soğuktan dolayı daha fazla ilerleyemez ve olduğu yere yığılır. Görevden dönen Yusuf Ali ve timi yoldaki kazayı fark ettiğinde yanıma koşarlar ve Yusuf Ali bilmeden 2. kez Eylül'ü donmaktan kurtarır. Ve çiftimizin yıllar sonra karşılaşması bu şekilde olur. . Baya bir anlattım Ama o kadar güzel bir kitaptı ki. Okurken içim sıcacık oldu ve elimden bırakasım gelmedi. Giriş kitabı olduğu için ilerleyişi yavaştı ama bu beni hiç sıkmadı. Geçmiş sahneleri okurken hem güldüm hem de ağladım. Yazar duyguları çok güzel işlemişti. Eylül'ün yaşadığı şeyler gerçekten çok zordu. Hiçbir zaman bir yere bağlanamaması ve içindeki boşluğu kapatacak şeyler araması beni içten etkiledi. Yusuf Ali ise tam bir 'bebek gibi seven adamlar' kategorisindeydi. Hem küçük yaşta hemde büyüdüğünde Meleğe karşı sevgisinde sadık kalması çok güzeldi. Daha fazla detaya girmiyor ve sizi şiddetle bu kitabı okumaya davet ediyorum. Ve heyecanla 2. Kitabın çıkmasını bekliyorum.
Kış Rüyası DilhunAyşenur İnce · Parola Yayınları · 2024324 okunma