Puan vermedi·520 syf.····Okunma: 12 Ocak 2025 14:43 Bayadır kitap paylaşmıyordum çünkü okuduğum kitaplar öyle çok da beğendiğim kitaplar değillerdi . Sanırım az biraz da felsefeden soğudum. Tam artık felsefe okumayacağım bu yıl da edebiyata ağırlık vereyim deyip bu kitaba başlamıştım ki felsefe burda da peşimi bırakmadı. azımsanmayacak derecede felsefe de barındırıyordu :) . Uzun süredir okuduğum en iyi kitap olabilir ... Rahmetli Alev Alatlı zaten çok sevdiğim bir yazar tam bir entelektüel haliyle kitapları alelade kitaplar değil. Daha önce Alev Alatlı romanı okuduysanız tarzını biliyorsunuzdur. Kitapları olay örgüsüne dayanmayan tarihe felsefeye inançlara siyasi olaylara dair bilgiler içeren enfes kitaplardır . Aydınlanma değil Merhamet de aynen böyle bir kitap. Kitapta Edebiyattan tutun da , Rusyanın yakın ve uzak tarihine , Felsefeden tutun da Hristiyanlık Yahudilik islamiyet gibi dinlere , İnançtan tutun , Önemli siyasi kişilere yer verilmiş. Klasik romanlar gibi öyle olay örgüsünü merak ettiğiniz için okumuyorsunuz tamamen bir fikir kitabı. az biraz Oğuz atayın tarzına da benzemiyor değil çünkü onun kitapları da olay örgüsüne dayanmıyor ya olay yok ya da fikri zenginliğin altında çok ezik . Aynı şekilde bu kitap da öyle . Belki bahsi geçen tüm siyasileri tanımıyordum , tüm filozof ve din adamlarını da ama okumak çok zevkliydi. kitabın ikisini almamışım ikisi de varmış ilk fırsatta alıp okurum inşallah Tavsiye ederim okuyun bence
Gerçekten de ihtiyacımız Aydınlanma değil MERHAMET !