Evli olduğun kişiyi tanıdığını sanmak?
2025 6. kitabı
Öncelikle her zamanki gibi direkt incelemeye gireceğim. Birkaç nokta dışında on puanlık bir kitaptı. Kitap sorunları olan bir çiftin ücretsiz haftasonu tatili kazanıp eski bir şapele tatile gitmeleriyle başlıyor. Aralarında sorunları olduğu için çiftimizin kadın olanı, Amelie, bu tatilin aralarındaki sorunlara çözüm olacağı inancında. Ama yaşadıkları bazı olaylar ve geçmişteki sırlar, Adam ve Amelie'yi o şapelden tek kişi çıkacakları konusunda hemfikir hale getiriyor. Kitap gerçekten türünün hakkını veriyor. Gerçek bir gerilim. Spoilersiz sadece bu kadar yazabiliyorum ama kesinlikle gerilim severlere, Agatha Christie ve Stephen King tarzı yazarların okurlarına önerebileceğim türde bir kitap. Gerçekten ters köşelerde şaşırdığım olacakları öngöremediğim bir kitaptı. Çokk beğendim. Spoilerli! Kitaptan bir puan kırmamın nedenleri arasında Adam karakteri var. Gerçekten tam bir aptal olmasına rağmen kitapta güzelleniyormuş, suçsuzlaştırılıyormuş gibi hissettim. Robin'in ondan da intikam almak yerine sadece Amelie'den intikam alması da hoşlanmadığım bir detaydı... Bu biraz daha şahsi bir neden. Benim aklımda bir konuda soru işareti kalmıştı. Biraz da bu yüzden puan kırdığımı söyleyebilirim. Adam 'karımı aldattığım için çok pişmanım ama Amelie de bir azize sayılmazdı' tarzı bir şey söylüyordu. Bu cümleye bir türlü anlam yükleyemedim. Kafamda soru işaretleri kalınca sinirlerim bozuluyor. Gerçekten bu iki şey dışında aşırı güzel bir kitaptı.
Taş Kâğıt MakasAlice Feeney · Yabancı Yayınları · 20238,4bin okunma