Ben Hari Seldon.. Vakıf'ın Yaratıcısı
2025 1. kitabı
Okunma: 13 Ocak 2025 16:57
Sonunda Vakıf Serisi bitti... Hari Seldon efsanesinin nefes kesici macerasını, yayımlanış sırasına göre okumak çok keyifliydi.. Hayatımda okuduğum en nefes kesici Bilim-kurgu serisi olarak 2001 dörtlemesinin önüne alıp birinci sıraya yerleştiriyorum... . . Vakıf serisinin ilk kitaplarından bazı karakterlerin, son kitapta yavaş yavaş ortaya çıkması hem şaşkınlık yarattı hem de çok hoşuma gitti.. Eh böyle olmalıydı.. . . Vakıf ve Dünya dan sonra bu iki hikaye öncesi kitaba odaklanmak çok zor oldu çünkü Hari Seldon çoktan tarih olmuştu ve her dönem serideki inanılmaz karakterler Seldon'a selam çakıp onu unutturacak nitelikte işler yapıp yokoldular... Golan Trevize nin yeri çok başka... . . Eleştiri için birkaç kelam laf edicem bunun için heyecanlıyım.. Okuyan arkadaşları mesaj kutuma bekliyorum. Spoiler Alert için çok erken belki sonradan edit açarım.. . . Şimdi Robot ve Galaktik İmparatorluk serisine geldik.. Ara vermeyi düşünmüyorum Hari Seldon aklımızı almışken Eto Deme... ah pardon Daneel Oliwav'ın hikayesini de dinleyelim
Vakıf İleriIsaac Asimov · İthaki Yayınları · 2021969 okunma