Yorum
2025 9. kitabı
Okunma: 13 Ocak 2025 23:19
Olaylar Dünya'ya atom bombası düşmesi ile başlıyor, bilim kurgu seven biriyim bu kitap beni şaşırtmadı ve istediğimi verdi. Kitap her gezeni ayırıyor dünya dahil bildiğimiz tüm gezegenden insanlar mars'ta toplanıyor, mars'da yaşayanların özel güçleri var ve buraya gelen dünyaların buraya geldiğinde neler yaşadığını görüyoruz. Mars'a ne olacak oraya gelen ve hali hazırda orada yaşayan halka ne olacak merakı ile kitabı, okurken de biz insanların nasıl bencil ve işgalcı olduğunu anladım Dünyalılar Mars halkını yerinden edip burada bir koloni ve düzen kuruyorlar ve yeniden yıkılmasına neden oluyorlar. Açıkçası insanoğlunun ne denli yıkıcı olabileceği ve buna getirilen yargılamalar, isyanlar ve bakış açısını görüyoruz, bana göre yazar aslında bir çok şeyi yakıp yıkmadan ona zarar vermeden alma ve verme dengesini koruyarak uyum içinde yaşanabileceğini anlatmak istemiş diye düşünüyorum ben merak edip okumaktan gözü korkanlara başlayın gitsin diyorum, her sayfada daha fazla ne ile karşılaştım daha fazla ne olabilir diye merak ederek okuyacağınız düşünüyorum.
Mars YıllıklarıRay Bradbury · İthaki Yayınları · 20202,200 okunma