Puan vermedi·392 syf.····Okunma: 13 Ocak 2025 23:12 Avrupa'da Neonazilerin nasıl palazlandığı üzerine düşünürken bu romanın bana yardımcı olabileceğini gördüm ve okumaya başladım. Öncelikle romanın kurgusunun alışılagelmiş polisiye romanlardan çok daha farklı olduğunu söyleyerek başlayayım. Çeşitli cinayetlere imza atan NSU adlı Neonazi örgütünün 3 üyesinden 2'sinin bir motokaravanda bulunan cesetleri üzerinden ilerliyor hikâye. Dedektif Dengler (Yazarın Dengler'ı merkeze alarak yazdığı başka romanları da var.), polis tutanaklarında geçtiği gibi bu iki caninin polislere yakalanmamak için intihar edip etmediklerini araştırıyor. Biz okurlar, kitabın sonuna eklenen notlarla Almanya'da resmî belgelerin bu konuda neler söylediğini de görüyoruz. Resmî belgelere referans veren birçok websitesinin adı da notlar kısmında belirtilmiş. Hatta bu kısımda ölü olarak bulundukları motokaravanın durumu, kişilerin cesetlerinin fotoğrafları da var. Anlayacağınız, olay gerçekten yaşanmış bir hikâye.
Klasik roman akışının dışında demiştim, bir çeşit belgesel roman gibi olduğunu söyleyebilirim çünkü anlatılanlar belgelerle kanıtlanarak sergilenmiş.
Almanya'da işlerin nasıl yürüdüğünü, Neonazilerin hangi işler için maşa olarak kullanıldığını vb. merak ediyorsanız okuyabilirsiniz.