2025 6. kitabı
Okunma: 14 Ocak 2025 00:00
Herkese Merhaba Bugün sizlere Goncagül Haklar kaleminden Ölüm Soğuk kitabının yorumu ile geldim Ocak ayının sıradaki kitabı 2024 yılı basımlı 222 sayfalık bir kitap "Çıplak, ufak tefek bir beden parçalanmış, lime lime olmuş halde toprağın üzerinde yatıyordu. Cesedin bir kısmı çamura bulanmıştı. Bir kısmı ise her tondan çam iğneleriyle örtülüydü. Uzuvlarında yer yer kemikler görünüyordu. Sinekler cesede konup kalkıyor, kurtçuklar çürümüş etlerin üzerinde geziyordu. Cesedin boyun bölgesi kurumuş ve yer yer pıhtılaşmış kanla kaplıydı. En korkuncu ise cesedin başının olmamasıydı." •İki genç sevgili Berkan ve Melike, kafalarını dağıtmak için Büyükada'ya oradan da Rum Yetimhanesine çıktıkları gezi, buldukları cesetle kâbusa dönüşecektir. •İstanbul Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği Baş komiseri Nihat Kayalar. Yılların deneyimiyle işinde başarılı ve takdir gören biriydi. Yeni Komiser Yardımcısı Gülcan, Van'dan İstanbul'a tayinini istemesi büro da yadırganırken tanışma ve günlük toplantı sırasında bir ihbar gelir. •Olay yerine Baş komiser Nihat ve ekibi geldiğinde adli tıp kimlik tespitinin zorlu olacağını bildirir. Tespit içinse hocaların hocası Adli Tıp uzmanı Adil Hoca devralır. Raporda; kırklı yaşlarda, bir yetmiş boylarında bir erkek cesedinin yaklaşık bir ay önce başı kesilerek öldürülmüş olduğu cesette darp izi görünmediği, ceset kemirgenler tarafından kısmen parçalanmış olduğu ve kimliğine yönelik bir bilgiye ulaşılamamış oldugu yazıyordu. Cesedin başı ise henüz bulunamamıştı. •Cinayet dosyasını titizlikle işleyerek katilin peşine düşen Baş komiser Nihat ve ekibini geniş bir alan yelpazesi bekliyordu. İstanbul Büyükada da buluna ceset, Japonya'ya oradan Kamboçya'ya ve sırlarla dolu olarak Van'a kadar uzanırken, sır perdesi ve katilin izi İstanbul'da son bulacaktı. Cinayet dosyasını araştırırken resmen her son bir başlangıcı doğuruyordu. Bu bir uyuşturucu, tarihi eser kaçakçılığı, aşk veya intikam için işlenen bir cinayet miydi? •Prof. Dr. Goncagül Haklar, alanında çok başarılı ve detaylara yer verse de sizi sıkmadan kendinizi olayın içinde buluyorsunuz. Olay yeri ve bulguların incelenmesi, tarih ve arkeoloji alanında ki bilgiler, olay akışı, yer, zaman, mekan ve karakter betimlemeleri ile yüksek tempoda ilerleyen ve gizemini son sayfaya kadar saklayan, bir solukta okuyacağınız kurguya sahip. Katil hakkında tahminlerde bulundum fakat bambaşka bir son ile karşılaşmak beni oldukça şaşırttı. Yazarımızın kalemine sağlık Kitap ile ilgili düşüncelerinizi yorum bırakabilirsiniz Okumayı ihmal etmeyin im t u b i s ʚĭɞ
Ölüm SoğukGoncagül Haklar · A7 Kitap · 202441 okunma