2024 104. kitabı
Okunma: 17 Aralık 2024 00:00
Huzurlu günleriniz olsun... Bugün sizlere; yazar Osamu Dazai'nin yazmış olduğu, @tokyomangaklasik bünyesinde çıkan "Pandora'nın Kutusu" kitabının yorumu ile geldim... Ağır bir hastalığa yakalanan Tarlakuşu Risuke'nin kendi anlatımından Kenko Dojo'da bulunan senayortumdaki zamanlarını okuyoruz... Bu mektupvari hikâyemiz, insana insanın farklılıklarını en samimi şekilde nasıl anlatabiliriz sorusunun cevabını vermekte... İkinci Dünya Savaşı'nın etkisi Japonya'da büyük bir etki bırakırken Tarlakuşu'nun diğer hasta arkadaşları ve haatabakıcılarla olan zamanlarını okurken dönem japon topluluğundaki savaş etkisini, kadın erkek ilişkilerini ve gündelik yaşamın işleyişini de keşfetmiş oluyoruz... Çok farklı bir içeriğinin olduğunu söyleyebilirim... Öte yandan yazarımızın bilindik o dramatik ve karamsar dünyasını da şairane bir tatta tekrardan okuyabilme şansını yakaladığımız için eserin özellikle kadın erkek ilişkilerini ve savaş etkilerini barındıran kısımlarının oldukça gerçekçi sahnelerle kaleme alındığını ve etkilediğini de söyleyebilirim... Risuke'nin düşüncelerinde insanın dönem dönem kendisini bulması mümkünken diğer hastaların yer yer komik yer yer düşündüren diyalogları da eserin çeşitliliğini arttırdığını da düşünmekteyim... Yazarın kalemini sevenler için güzel bir öneri olacağını söyleyebiliriz... Okuyun efendim, teşekkürler #books #book #bookstagrammer #bookstagram #bookstagramturkey #kitap #kitapönerisi #kitapkurdu
Pandora’nın KutusuOsamu Dazai · Tokyo Manga · 20236bin okunma