2025 5. kitabı
İ'tisam yayın evi benli kitap tarafından yayınlanmış bu eser ilk olarak Eşari veMaturidiye mezhebine haksız bir eleştiri yaptığı dip not ile dikkatimi çekti. Sonra istiva ile ilgili ayet açıklaması yapılırken İmam Gazali'ye ait olmayan ifadeler kullanılmış. Yayın evine ulaşma çabalarım netice vermedi. Kitapta verilen mail adresi geçersiz. İnternet üzerinden bulduğum adresten de bir netice çıkmadı. Çevirmen yada yayın evi bu hatayı bilinçli olarak mı yapmışlar bilmiyorum ama insanı küfre götürecek ciddi bir hata olduğuna inanıyorum. İlgili kardeşlerime uyarı babında olsun bu inceleme. Almayın okumayın uzak durun. İtikadınıza dokunamayacak olsa bile bir başkası ağzından yalan yanlış şeylerin söylenmesi bile yeter sebeb bir çürümüşlük.
İslâm Akîdesinin Esaslarıİmam Gazali · İtisam Yayınları · 202313 okunma
Ben Benli kitap evini tanıyan alışveriş yapan birisiyim. İsterseniz numaradan ulaşım sağlayabilirsiniz. İtisam yayıncılık ile ilgili çok fazla problemler mevcut. Mütercim hataları, editoryal dokunuşlar da içler acısı. Çok kaliteli bir kitap da olsa İtisam basmışsa almıyorum. Ben bu baskıda okumadım lakin size katılıyorum kesin problemler vardır. Arş meselesi İmam gazzalinin birçok eserinde değindiği bir konu sanki. Ben denk geldim diye hatırlıyorum. Belki Cevahirul Kur'an eseri olabilir. Ketebe baskısı da içler acısı. Çelik yayinevi de öyle bir dil kullanıyor ki çok basit geliyor. Hakkıyla basım yapacak birileri çıkar İnşaAllah.
Fatih
Teşekkürler kitap alırken yayın evleri hakkında söylediklerinizi dikkate alıcam. Allah razı olsun
En iyisi bilindik ve emin yayınları okumak. Çünkü bu tür küçük değiştirilmiş ifadelerle kişinin zihni bu konularda karıştırılabiliyor bilinçli olarak. Dikkatli olmak lazım