·430 syf.····Okunma: 15 Ocak 2025 03:40 Şuan kafamda 'Allahımmm şükürler olsun' nidaları var. Çünkü sonunda doğu kültürünü düzgün has anlatan bir kitap okudum. Yıllarca mardinde yaşamış ve Elazığda yaşayan biri olarak bir çok doğu ve güneydoğu konulu kitapları abartılı ve saçma bulmuşumdur. Asla gerçekleri yansıtmıyor dediğim diziler ise saçmalığın daniskası. Lakin bu kitap o toprakalarda yetişmiş birinin elinden çıktığını haykırıyor resmen. Ben Türkiye'nin neredeyse tüm illerini gezdim. Lakin elimde bir tek en doğu kaldı. Bu kitaptan sonra listeme ilk ağrı Doğubayazıt eklendi. İshak paşa sarayını gece görmem gerek. Çok acil. Istek değil ihtiyaç. Beni bilirsiniz bir kitabı sevdiysem anlatması o kadar zor oluyor. Fark ettiyseniz zaten yine bolca duygularımı anlattığım bir yorum yapıyorum.
Dılda kızımız anne babayı kaybetmiş amca evinde büyümüş ve üniversiteye hazırlanmaktadır. Lakin umduğu gibi olmamış Çünkü bir anda kalbine yerleşen adam onu en acı şekilde yaralamış ve günlerini ve aylarını ondan çalmıştır. Başta yıkılmış. Lakin ailesi ve en değerlim dediği Boranın desteğiyle yeniden toparlanmış ve bir yıl sonra sınava girip istediği üniversiteyi ve fakülteyi kazanmıştır. Güçlü kadın karakter severiss.. Yalnız ana karakterlerden biri Arjin olmadığı için çok mutluyum. Anam bir sövmüşüm bu karaktere hemde ne! Peki ya Boran! Ahh benim hüzünlü kekim. Desteği, ilgi, alakası ve en çokta olgun tavrı ile hepimizi kendine bağladı. Lavin biraz patavatsız çokça destekçi o arkadaştı ve iyiydi. Nazlı seni anlıyor ama durumu kabullenemiyorum. Aldatan erkekler, hükmü koyan erkekler. Geberin lütfen. Gerek yok size bu dünyada! Ya şiir okuyan adam nasıl kötü olabilir? Bir yanda yüzüne tükürmek istediğin adam müsveddeleri bir yanda Boran gibiler.. Şimdi birkaç kişi çıkıp 'Sen bu kitabı mı beğendin?' diyeceksiniz biliyorum. Lakin burada anlatılmak istenen farklı bir detay var. Kimi sevdiğimize biz karar vermiyoruz. Gönlümüz seçiyor. Ruhumuz eyvallah diyor. önemli olan sevmek ve gerçekten sevilmek. Rabbin Tamam dediğine kulu nasıl görmezden gelsin? O yüzden lütfen saçma düşüncelerinizi bu kitabın üstünde kullanmayın. Ah Boran canım Boran bu nasıl güzel sevmektir be adam! Tabii biz böyle gözlerimizden kalpler çıkarak aşkı okurken yazarımız bizi şaşırtmadı ve bir kaos attı ortaya. Kaosun kendince gerçekçi sebepleri olsa da ben Dılda'yi daha güçlü beklerdim. Bu tür kitaplarda en sevdiğim şey yazarlarla saatlerce kitabın dedikosunu yapmak.
Yani sevgili @zubeyde.ozdemir.714 umarım seni delirtmemişimdir. Gerçi bu durumu beni delirttiğin sayfalara sayabilirsin. Dilda ile saatlerce kavga ettim. Yani kızım neyin peşindesin? Boran ahh benim iki gözümün çiçeği! Halay başı olmani severim adam senin! Arkadaşlar ben çok büyük aşka düştüm. O son olmasaydı bana ağrı yolu gözükmüştü. Biz ve çiftimiz o sonu hakkımızla aldık diyebilirim. Beni de bıraksanız saatlerce kitabı anlatmaya devam ederim.O yüzden siz alın kitabı okuyun da biz üstüne bayağı bir konuşalım. Çünkü benim çenem duracak gibi değil! Bir tık uzamıştı lakin merak duygum bunu görmezden gelmemi sağladı. Kitap canı gönülden tavsiyemdir.