Hayat Boyu Güçlü ve Sağlıklı Kal ..
2025 10. kitabı
Benzer içerikli Kişisel Gelişim eserlerinden ciddi bazı farklarla ayrılan, daha dinamik, daha sistematik, daha pratik bir eser: Ayurveda. Belki müellifinin (Atom Damalı - doğ. 1949) mühendis kökenli oluşu sebebiyle okurken neyin ne olduğu, tam olarak ne yapılması gerektiği .. gibi sorulara daha kolay yanıtlar bulmak mümkün. İçerik olarak; 100 soruda sağlıklı yaşam ve ruhun özverili olması konularına cevaplar aranıyor; aslı Hint dinlerine dayanan Ayurveda inancının hemen tüm felsefesi anlatılıyor... Notlarım arasına aldığım kadarıyla; ruhun ve bedenin tedavisi için daimi olarak: - İnsanları sevmek, sevilmek, meditasyon yapmak, doğada yürümek, sağlıklı beslenmek, uykunu tam almak, başkalarına bağış yapmak, su dengesini korumak, bazı baharatları kullanmak, masaj ve detox yaptırmak, rahatlatıcı boyama ile ilgilenmek, dans etmek, müzik dinlemek, en az bir müzik aleti çalmak ve bitki yetiştirmek ... gerekiyor. Ruha ve bedene zararlı toksinler arasında ise: - Haset, sebepsiz öfke, çokça üzüntü içinde kalmak, alkol ve tütün ürünleri, çokça yemek, sanayi ürünü sağlıksız besinler ve temizleyici maddeler tüketmek, uzun süreli stress altında kalmak, kötümser düşünceler, yargılayıcı tavırlar sergilemek, aşırı kilo alımı, aşırı sıcak veya soğuk ürünler tüketmek ... sayılıyor. Eserde, bu konulara dair detaylı açıklamalar ve her karakter tipi için ayrı çözüm paketleri sunuluyor. Her yaştan tüm okurlara tavsiye edilebilir.
Hayat ve İnsan
Ayurveda - 100 Soru 100 CevapAtom Damalı · Nilüfer Damalı Vakfı Yayınları · 20181 okunma