Erman yorumladı.
160 syf.
2/10 puan verdi
Bir daha Zizek'ten bir kitap okumayı düşünmüyorum
Slavoj Zizek Sloven bir yazar, İş Kültür'ün 21. Yüzyıl Kitaplığı başlıklı yayınlarını topladığım için bunu da almıştım. Bugün araya sıkıştırıp okudum. Yazar özelde Rusya'nın Ukrayna'ya saldırması üzerinden bir anlatım yapıyor. AB ve Ukrayna'nın söylemleri üzerine tezini oluşturup Rusya'yı düşman ilan ederek kitabını
Uyanmak İçin Çok Geç
Uyanmak İçin Çok GeçSlavoj Zizek · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 202513 okunma
667 görüntüleme
Erman okurunun profil resmi
Öne Çıkan Yorum
Žižek bir Sloven olarak zamanında sosyalist Yugoslavya'nın dağılmasını da desteklemişti. Bir dolar milyarderi olan Sorosçu Osman Kavala ne kadar sosyalistse Żižek de o kadar sosyalisttir. Żižek bir siyaset bilimci değildir, sadece felsefe alanında ciddiye alınmalıdır. Bir konuşmasında "Kürtler dünyadaki en seküler etnik gruptur. İstanbul'da bir Kürt dükkanında kahve falına inanıyorum deyin sizi Kürtler o dükkandan kovar." demşti. Bu konuşması bayağı tebessüm ettirmişti ve daha Ortadoğu'da toplumların sosyolojisinden bile bihaber olan bir konu cahili olduğunu anladım. Žižek siyaset konusunda kaale alınacak bir adam değildir. Daha böyle çok aptalca açıklamaları var.
S. Ali okurunun profil resmi
Teşekkürler. Yazdığım gibi daha önce sadece adını duymuştum ama hiçbir yazısını okumamıştım. Soros'un çocuğuysa zaten söyleyecek bir şey yok.