2025 2. kitabı
Okunma: 09 Ocak 2025 15:55
Mies van der Rohe ve Gökdelen çok keyifle okuduğum, Çok pratik bilgiler içeren bir kaynak oldu. Kitap modern mimarinin önde gelen isimlerinden biri olan Mies’in mimarlığa olan katkılarını anlamak isteyen herkes için önemli bir kaynak ve modernizmin mimarlık üzerindeki etkisini anlamak açısından değerli bilgiler sunar. Mimarlık anlayışını ve gökdelenlere olan yaklaşımını ele alırken Mies’in modernist ilkelerle şekillendirdiği yapıları, gökdelen tasarımlarındaki minimalizmi ve malzeme kullanımındaki yenilikçi yöntemlerini derinlemesine inceler. Az çoktur” (Less is more) yaklaşımı, Mies’in tasarımlarının temel prensibidir. Kitap, bu felsefenin gökdelen tasarımlarına nasıl uygulandığını ve minimalizmin estetikle nasıl birleştiğini vurgular. Mies, mekânsal esnekliği ve fonksiyonelliği önceliklendirerek mimarlıkta modernizmin önde gelen savunucularından biri olmuştur. Mies’in gökdelen anlayışı, yalnızca bir bina tipi değil, aynı zamanda modern toplumun değişen ihtiyaçlarına bir yanıt olarak ele alınır. Kitap, gökdelenlerin sosyal ve kültürel bağlamdaki yerini de tartışır. Kitap, Mies’in mimarlığa olan katkılarını anlamak isteyen herkes için önemli bir kaynak. Tavsiye ederim.
Mies Van Der Rohe ve GökdelenKolektif · Boyut Yayın Grubu · 200211 okunma