Puan vermedi·206 syf.····Okunma: 13 Ocak 2025 22:15 Bu ay okuma grubumuzla açılışı sosyal medya platformunda popüler olan ‘Rezonans Kanunu’ kitabıyla yaptık. Bir kişisel gelişim kitabı ve okurken heyecanlandıran düşündüren bir soruyla başlıyor ‘Kim olmayı isterdiniz?’ Ve şu soruyla devam ediyor ‘Sizi bundan alıkoyan ne?’
Rezonans bir titreşim, yansıma. Rezonans Kanunu, evrendeki her şeyin titreşimler aracılığıyla birbiriyle etkileşime geçtiği kavram. Evrendeki her şeyin bir enerji frekanslarına sahip olduğu anlatılır. Yani, ne kadar olumlu düşünürsek olumlu titreşimler de bizi bulur. Benzer olan her zaman benzerini çeker. Boşuna demiyorlar evrene pozitif enerji yolla diye.
Kitapta evrene pozitif mesaj gönderme, olumlama, pozitif düşünme kavramları üzerinden anlatılır. Yazar insanların bu düşünceleri kullanarak hayatlarını değiştirdiği mektupları da kitabına eklemiş.
Aslında neyi seçeceğimize tamamen bizim karar verebileceğimizi ve ne istersek aslında bizim seçtiğimizi anlatır yani ben öyle yorumluyorum. Mutlu son bizim elimizde. Neye inanırsak ve kalbimizle istersek onu yaşarız.
Genelde kişisel gelişim kitaplarını sevmem, maalesef bu kitap beni etkiledi diyemeyeceğim, bazı şeyleri hatırlattı güzel ve pozitif düşünmeyi onun dışında beni etkilemedi.