Totalitarizm
Günümüzde, geçmişte ve gelecekte. İnsanın olduğu her yerde. Aşkta, psikolojide, dinde, kahramanlarda, siyasette, ekonomide, iletişimde, cinsellikte, özgürlükte, kısaca yaşamdaki her zerrede bir baskı vardır. İnan varlığının düşünebilmesi, aklını, zihnini kontrol etmesi, diğer canlılardan onu ayıran bir özellik.İşte bu özellik diğer tüm varlıklar üzerinde bir totaliterliğe sahip olmamıza yol açar. Doğanın en güçlü varlığıyız, en büyük totaliteriz.Biz bu dünyanın sahibiymişiz gibi, yüce görüyoruz. Geçmişe, günümüze hükmediyoruz. Geleceğe de hep bir planla yaklaşıyoruz. Elbet ki bunun sonuçları da ağır olacaktır ve oldu da. Günlük yaşantımızda dış güçlerin kontrolü içerisindeyiz. Odamızda dahi bir egemenlik yakalamak zorlaşıyor. Bazı şeylerin farkında değiliz. Ölü balıklar gibi akıntıda savruluyoruz ve bizi kendimiz dışında birinin canlandıramayacağının da farkında değilmişiz.
Doğduğumuz andan itibaren, hatta ve hatta doğmadan önce bile bir totaliterliğe uğrarız;adımız, dinimiz, gelişen teknoloji ile artık cinsiyetimiz...Ne acı.
Gündüz VASSAF,
Eserinde, insalıkla süre gelen totalitarizmi ortaya koyması ve bunu üslubu ile bir güzel harmanlaması bende bir iz bıraktı. Aşk, özgürlük... Farkındalığını oluşturdu. En küçüğünden : Olumlu, çok iyi olarak nitelendirdirdiğimiz , haberler. Bir tıklama ile 10'larca 1000'lerce haber yazıları ile karşılaşırız. Bir detay düşünmediğimizde evet, müthişmiş gibi gelir bizlere. Bu haber bolluğunda haberler üzerinde düşünme zamanımız azalıyor. Artık bir enformanyaklık yaşıyoruz. Dinlediğimiz, izlediğimiz haberler sıradan geliyor. Her gün dile gelen;kadın ölümleri, istismarlar, şiddetler, hayvanlara şiddetler de, bunları duymak artık çok sıradan gibi. Çok büyük bir sorun bu. Bu olaylar nerde gerçekleşir? , nasıl gerçekleşir? Diye düşünüyoruz. Niye böyle düşünüyoruz! Neden bu olayların gerçekleştiğini, vakaların nasıl böyle çoğaldığını, neden düşünmüyoruz? Neden!
Farklı bir bakış açısı ile yazılmıştır, sizler de okuduğunuz da fark edeceksinizdir. Okumak tercihi sizlere kalır, ben okumanız taraftarıyım. Teşekkür ederim, iyi günler.