BEŞ SEVİM APARTMANI KİTAP İNCELEMESİ
2025 7. kitabı
Okunma: 16 Ocak 2025 15:31
Pürtelaş Sokağı 17 numaradaki beş katlı Beş Sevim Apartmanı'nın içinde, sonu dehşetle bitecek olan bir öykünün yazılmaya başlandığını kimse hissetmedi. (s.27) Beş Sevim Apartmanı, cinperilerin musallat olduğu beş akıl hastası ve aslında akıl hastası olan bir psikiyatriste ev sahipliği yapıyor. Sevilmemişliği ruhuna urgan olan psikiyatr Samimi; kendini cüce sanan 1.70 boyundaki Oğuz, kendisini çocukluğunda şehvetin çirkin kucağına bırakmış olan Yeşim, annesi ve babasının varlığını unutmalarına kinlenen Yusuf, cinsiyet karmaşası yaşayan Elif, babasının özlemini sırtında taşıyamayan Melike... Mine Söğüt, her hastanın hayatlarına tek tek ve iki pencereden baktırıyor kitapta. Her ruhsal sorunun arkasında fark etmeden insanların ruhlarına verilmiş olan hasarların yer aldığını ve ailenin bir insanı çıldırtacak kadar önemli bir etken olduğunu çok net görebiliyoruz. Hastaların yalanla gerçek arasındaki ayrımı yapamıyor olmaları, yaşadıklarını çarpıtmaları gerçekten tüyler ürpertici. Herkesin gerçekten delirmesi için bir neden varmış aslında, çok net anlayabiliyoruz bunu. Mine Söğüt, esrarengiz konuları ve mistik anlatımı ile gerçekten sevdiğim isimlerden biridir. Bu kitapla da kendi gizemli dünyasına güzel bir yolculuk yaptırdı. Okumak isteyen herkese tavsiye ederim.
Beş Sevim ApartmanıMine Söğüt · Can Yayınları · 20229,1bin okunma