"Defne ya da Bazı Tuhaf Hayatlar" Defne kitabını anlatmak için sabırsızlanıyorum. Henize Nilgün Karataş 'ın kaleme aldığı bu etkileyici eser, kadın cinayetleri, ataerkil aile düzeni ve bireysel özgürlükler üzerine derin bir içerik sunuyor. İki genç kadının kesişen hayatları ve birbirlerine ilham veren yolculukları beni derinden etkiledi.
Defne, küçük yaşta annesini kaybetmiş, baba sevgisinden mahrum büyüyen bir genç kızdı. Ayrılmak istediği sevgilisiyle buluşmaya giderken beklenmedik bir şekilde yüksek bir yerden düşen Defne komaya giriyor. İntihar olarak kayıtlara geçen olayın tek şahidi hafızasını kaybetmiş olarak uyanırken,
Selma Rıza, Defne'ye bir abla hatta bir anne gibi sarılmış ve ona destek olmuştur.
Komşuları Servan Bey ise, Defne'nin hafızasını geri kazanması için çabalamış ve onu bir baba şefkatiyle sarmıştır.
Karakterlerin içsel yolculuklarını ve mücadelelerini mitolojik ve psikolojik temalarla zenginleştiren yazar, Defi sayesinde Defne'nin kendi içindeki gücü görmesini sağlamış ve özgürlüğün önemini vurgulamıştır.
Defne'nin geçmiş ve gelecek arasındaki hesaplaşması, umutları, okuyucuya evrensel nitelikte mesajlar vermeye çalışmış. Kadınların bireysel iyileşme süreçlerini ve toplumsal baskılar karşısındaki dirençlerini vurgulayarak ilham olmaya çalışılmış. Aynı zamanda ataerkil toplum yapısını da sorgulayan kitap kadının gücünü anlatmış.
Kadınların özgürlük ve güç mücadelesini anlatarak bizlere ilham veren bu kitabı sizlere de tavsiye ederim!
DefneHenize Nilgün Karataş · A7 Kitap · 202435 okunma