Kıyı Güneşi
2025 2. kitabı
Bugün #kıyıgüneşi ile geldim. Ağlamaktan nasıl okuduğumu bilemedim. Savaşın ne kadar kötü olduğunu açlığın getirdiği ölümler, yemek alabilmek için sıralara girilmesi,yokluk okurken o acı içinize işliyor. Elisa 17 yaşında vetnika kıyısında yaşayan genç bir kız. Anne,babasını savaşta kaybetmiş dayısı,yengesi ve kuzenleri ile yaşamakta. Tabi buna ne kadar yaşamak denirse. Savaşın zorlukları yetmiyormuş gibi,yarı aç,yarı tok olması ayrı birde yengesi ve dayısından yediği dayaklar apayrı. Evin bütün yükü elisa'nın üstünde ama yinede günün sonunda dayak yiyen aç bırakılan bir odası bile olmayan gencecik kız. Hh birde norbel askerlerinin acımasızlığı. Buraları içim acıyarak okudum. Bir gün arkadaşı Zahra ile suya giderler. Tek eğlendikleri yer burasıdır. Zahra ile birbirlerine şu atmaca oynarken hesaba katmadıkları birsey olur. Hiç tanımadığı bir adamın üzerine bir kova sütü boca eder. Ahh halbuki ki bu adam saatlerdir elisayı izlemekteydi. Kim mi bu adam Antoni Denis Porowski. Antoni denis Porowski beyaz incinin kaptanıdır. Gemisi bozulunca vetnika kıyısına demir atmak zorunda kalır. Antoni saatlerdir iki arkadaşı izlemekteydi ama en çok elisayı. Görür görmez etkilenir elisamdan ama Antoni,nin buraya geliş amacı çok farklıdır. Geçmişte annesini takıntı haline getiren Lukastan intikam almak. Küçükken kaçırdığı kız kardeşini onun elinden kurtarmak. Antoni o gece elisa'nın eve geç geldiği için dayak yediğini görür. Artık bu saatten sonra hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Antoni ona gitmek zorunda olduğunu söyler ama ona sürekli birilerinin göz kulak olacağını,yiyecek getireceğini söyler. Elisam canım kızım iyilik meleğim herkesin yardımına koşar. Ekmeğini yemeğini herkes ile paylaşır. Bir şekilde birbirlerinin çekiminden kaçamazlar, ve evlenirler. Antoni ona kardeşini kurtarmak için gitmek zorunda olduğunu söyler.O günden sonra elisa antoni'den 3 yıl haber alamaz. Elisa kendini öyle bir güzel yetistirdi ki. Arkadaşı zahra ile bir yemek davetinde bir gemi de bir çok kişinin esir edildiğini duyar. O gemiye aşçıların gideceğini duyar. Bakalım elisa o gemiye girebilecek mi?
Kıyı GüneşiDuruMavii · Pukka Yayınları · 2024243 okunma