·112 syf.····Okunma: 19 Ocak 2025 01:10 Merhaba
Aklımda Bir Yer Var, yazarın Kudüs'ü; yolu, hikayesi, vahyi, mucizesi oradan geçmiş peygamberlerin üzerinden, adım adım anlatan bir kitap. Kitap ilkokul çağından itibaren çocukların anlayabileceği, yazarın daha önceki kitaplarından da bildiğimiz akıcı, oyuncu, anlaşılır diliyle yazılmış. Aklımdan bir yer tuttum, bulabilir misin diye soruyor yazar ve her bölümde Kudüs'e dair bilinen bir konuyu, hikayeyi anlatıyor. En sonunda da okurlarının avuçlarını birbirine sürterek ısıttığı, ısınmış avuçlarını üstüne koyunca Kudüs yazısının çıktığı bir küçük oyun var. Ben kitabı çok beğendim, yazar Kudüs tarihini oldukça kısa ve öz bir şekilde ve derli toplu biçimde anlatmış. Ben bu kitabı kendim için almıştım inanır mısınız? Filistin'i unutmamak, Filistin'i daha iyi öğrenmek için okuyorum bu sıralar ve bu kitap benim başlangıç noktam oldu. Yazarın üslubunu bildiğimden böyle bir seçim yaptım. Belki inanıyorsunuz, belki hayır. Kutsal anlatılar belki bir uydurmaca belki maddeden bile daha gerçek nezdinizde, bilemiyorum. Ama önemli olan bu anlatıların sanatı, edebiyatı, halkları, kimlikleri, siyaseti, günceli öyle ya da böyle şekillendirdiği. Kudüs neden bu kadar önemli? Hatice hanım yine çok parlak bir fikir bulmuş, bilinen bir çocuk oyununun ipuçları seyrinde bir panaroma sunmuş. Kısacası yetişkinlerin de alıp okuyabileceği bir kitap olmuş. Üstelik son ipucunu azap dolu güncelimizden vermiş. Bu son bölümde İsrail devletinin nasıl kurulduğunu ve bugünkü zulmün nasıl döşendiğini yine gayet sade ve yine derli toplu bir biçimde anlatmış. Kitabın son ipucu o yerde tüm Müslümanların duasının olduğu. Yalnız Müslümanların mı? Teşekkür ediyorum yazara ve buraya kadar okumuş olan size, harika günler dilerim.