"Benjamin Buttonun Tuhaf Hikayesi"
F. Scott Fitzgeraldın qələmə aldığı bu əsər, zaman anlayışını və insan həyatının dövrlərini fərqli bir perspektivdən təqdim edir. Benjamin Button qeyri-adi bir taleyə sahibdir: yaşlı olaraq doğulur və zamanla gəncləşir. Həyatın əksinə axdığı bu qəribə yolculuq, cəmiyyətin fərqliliklərə münasibətini, sevgi və qəbul edilmənin əsl mahiyyətini göz önünə sərir.
Əsərdə ən çox məni təsirləndirən məqam, Benjaminin hər dövrdə həyata uyğunlaşmaqda yaşadığı çətinliklər oldu. O, heç vaxt tam anlamıyla aid olduğu bir yer tapa bilmir; bu isə mənə, zamanın bizə nə qədər təsir etdiyini düşündürdü. Sevginin də zamanla sınağa çəkildiyi hissələr isə xüsusi bir dərinlik qatır.
Fitzgeraldın sadə, amma təsirli dili oxucunu hekayənin içinə çəkir. Qısa olmasına baxmayaraq, əsər həm həyatın müvəqqəti olduğunu, həm də fərqliliklərimizin bizi unikal etdiyini gözəl bir şəkildə çatdırır.
Bu hekayəni oxumaq mənə həyat və zaman haqqında yeni suallar verdi. Əgər insana həyatını başdan yaşamaq şansı verilsəydi, nəticə yenə də dəyişərdimi?
Əsəri fərqli bir baxış axtaran hər kəsə tövsiyə edirəm. Oxuyub qısa müddətdə dərindən təsirlənmək istəyənlər üçün ideal bir seçimdir.