·128 syf.····Okunma: 21 Ocak 2025 08:55 Gwendy'nin Düğme Kutusu; yalın ve akıcı anlatımı, kişiye büyük bir güç veren nesneler gibi fantastik unsurları, sıradan bir çocuğun hayatındaki dönüşümü işleyen kurgusu ile keyif aldığım kısa bir hikayeydi. Stephen King ve Richard Chyzmar'ın birlikte yazdığı bu kitapta beni tek rahatsız eden nokta, anlatımın şimdiki zaman kipi ile işlenmesiydi.Ancak konu ilerledikçe akışa kapıldığım ve merak ile okuduğum bir kitap oldu.
22 Ağustos 1974 'te 12 yaşındaki Gwendy Peterson Castle Rock Parkın'da gizemli bir kişi ile tanışır. Richard Farris ismindeki bu adam, ürpertici tutumu ve gizemli görünüşü ile Gwendy'i korkutsa da çekimine kapılır. Richard Farris Gwendy'e 8 düğmesi ve 2 tutacağı olan bir düğme kutusunun koruyucusu olduğunu, kutunun çok büyük güçlere sahip olduğunu ifade eder ve geldiği gibi kayıplara karışır. Sıradan ve keyif almadığı bir yaşantısı olan Gwendy düğme kutusu sayesinde büyük güçlere hükmedecek, hayatındaki olumlu değişikliklerin hangisinin kendi emeği, hangisinin düğme kutusunun marifeti olduğu bilgisini kaybedecektir.
Gwendy'nin düğme kutusu 130 sayfalık hikayesi ile 3 kitaplık bir serinin ilk kitabı. Şuan @inkılapkitapevin'den çıkan Gwendy'nin Son Görevi 3. kitap olarak yayınlansa da, yakın zamanda çıkması planlanan 2. Kitap Gwendy'nin Sihirli Tüyü 'nün; Richard Chyzmar'ın tek yazdığı ve King'in sadece önsözünün bulunduğu bir hikaye içermesi sebebi ile sona bırakıldığını tahmin ediyorum. Büyülü ama ürpertici bir dünyaya kısa bir bakış sağlayan bu kitabı öneriyor, Gwendy'nin Son Görevi ile yola devam ediyorum.