2025 9. kitabı
Okunma: 20 Ocak 2025 20:13
Defne Ya Da Bazı Tuhaf Hayatlar | 304 sayfa Selamlarr @nilgun_karatas kaleminden #defne kitabıyla geldim size 🩷 Kitabımız kadına şiddeti konu almış. Defne bir apartmanın 12.Katından aşağıya düşer. Ya da birileri tarafından itilir. Normal şartlarda o kattan düşen birinin yaşaması çok zordur. Ama Defne buna rağmen yaşama tutunur. Hem de karnındaki bebekle beraber. Babasının diğer eşinden olan ablası Selma Rıza, Defne'ye bu süreçte destek olur. Bir de üst kat komşuları Servan... Kadına şiddetin yanında bilim kurgu da var kitabımızda Bu da olayları daha heyecanlı yapıyor. 2018 yılında Defne tam aşağıya düştüğünde ölmek üzereyken 2222 yılından gelen Deff, Defne'nin bedenine girer. Deff aşkı uğruna geçmişte yani 2018 yılında atalarının yaptığı bir hatayı düzeltmek için gelir 2222 yılından... Harika bir kurgusu vardı gerçekten kitabın. Rüyalar, telapati, astronomi, mitoloji, toplumsal sorunlar ne ararsanız vardı kitapta. Yazarın tüm bu bilgi birikimine hayran kaldım gerçekten. Dolu dolu bir kitaptı. Kitabımızı iki anlatıcı anlatıyor. Biri Servan. Biri Selma Rıza. Servan eşini ve çocuğunu kaybetmiş bir adam. Selma Rıza kadına şiddeti engellemeye karşı elinden geleni yapmaya çalışan, protestolara, mitinglere katılan bir kadın. İkisi de Defne'nin yaşadığı serüvene eşlik eden anlatıcılar. Merak içinde çok severek okuduğum bir kitap oldu. Herkese tavsiye ederim Başka kitaplarda görüşmek üzere
DefneHenize Nilgün Karataş · A7 Kitap · 202435 okunma