2025 12. kitabı
Okunma: 22 Ocak 2025 16:41
Şu sıralar popüler kitaplar arasında sıkça karşımıza çıkan İntermezzo, Sally Rooney’nin kendine has anlatımıyla okurları duygusal bir yolculuğa çıkarıyor. Babalarının vefatından sonra farklı yönlere savrulan iki kardeş, Peter ve Ivan’ın hikâyesini merkeze alan roman; yas, aile bağları ve kimlik arayışı gibi evrensel temaları işliyor. Peter, başarılı bir insan hakları avukatı olarak hayatına devam etmeye çalışırken; Ivan, içine kapanık bir satranç dahisi olarak kendi dünyasında kaybolmuş durumda. Roman, farklı karakterlerin perspektifinden anlatılarak duygusal derinliği artırıyor. Ancak, zaman zaman ağır ilerleyen anlatımı sabır gerektirse de karakterlerin iç dünyasına yapılan detaylı yolculuk, kitaba farklı bir boyut kazandırıyor. Rooney’nin sade ve içsel sorgulamalarla dolu üslubu, bu romanda da kendini hissettiriyor. Eğer son zamanların en çok konuşulan kitaplarından birini deneyimlemek istiyorsanız Intermezzo’ya bir şans verebilirsiniz. Kitabı okuyanların yorumlarını merak ediyorum, sizce nasıl?
IntermezzoSally Rooney · Faber and Faber Paperback · 20244,425 okunma