2025 3. kitabı
Öncelikle kitap ilk kapağı ile dikkatimi cezbetti. Sonra konusunu öğrenince okumak istedim. Ama okumak için ruh halinin iyi olmasını gerektiren kitaplardan. Kitabımızın konusu son evre kanser tanılı Nicola adlı karakterimizin başka bir ülkede tedavi amaçlı arkadaşı Helen' in yanına gelmesi ile yaşanılanları içeriyor. Nicola son evre kanser olması nedeniyle kanıtlanmış tedavi yöntemleri haricinde başka tedavi yöntemlerini denemeye çalışıyor. Fakat bu süreçte gerek kendisi gerek arkadaşı zor zamanlar geçiriyor. Her şeye rağmen Nicola arkadaşına hep güler yüzle yaklaşmaya çalışıyor. Helen için ise arkadaşını bu kötü durumda görmek ve her şeye rağmen güler yüzlü görmek bir yerden sonra ağır gelmeye başlıyor. Daha fazla bir şey anlatsam tadımız kaçabilir o yüzden burada kitabın konusunu kesmek istiyorum. Burada beni etkileyen şey her şeye rağmen Nicola' nın hayata tutunma çabası, pes etmeyerek her yolu denemeye çalışması. Kolay değil elbette ölümle savaşmaya çalışmak. Peki kendisine böyle eziyet edip hiçbir kanıtı olmayan tedavi yöntemlerini deneyerek günlerini acılı geçirmek mi yoksa son günlerini doyasıya sevdiklerinle eğlenerek geçirmek mi? Bu soruyu tokat gibi suratımıza çarpıyor bu kitap. Bunu yaparken hasta kişinin yanındaki kişilerinde çaresizliği ve mutsuzluğunu da gösteriyor. Yazar gerçekten abartıya kaçmadan çok güzel bir şekilde bu duyguları vermiş. Konu bakımından ağırlığı olması sebebiyle başta da söylediğim gibi ruh haliniz iyi değilse önermem. Onun dışında ilgililerine öneririm. İyi okumalar dilerim.
Misafir OdasıHelen Garner · Yapı Kredi Yayınları · 2021581 okunma