Puan vermedi·68 syf.····Okunma: 22 Ocak 2025 19:45 Diriliş neslinin amentüsünde; diriliş erinin kendi kendini gözden geçirmesi, yıkılmış olan kendi ruh tapınağını tekrardan inşa etmesi vardır. Geçmişi inkar yoktur. Geçmişe mahkum olmak da yoktur. Geçmişi puslarından kurtarmak söz konusudur. Geçmişe saplanıp kalmamak, geleceği inkar etmemek, şimdiyi unutup çağdışı kalmaksa yoktur. Geçmiş ve geleceği şimdiye getirme vardır.
İslam ferdileştirilmeye çalışılmaktadır. Amentüde diriliş eri ferdi davasını topluma yaymalıdır. Toplumdaki ekonomi, siyaset, bilim olsun bunlar gibi her alana dalbudak salmalı söz sahibi olunmalıdır. Çağa ayak uydurmak yerine çağın bu amentüye ayak uydurması sağlanmalıdır.
İdeal devlet düzeninin nasıl olması gerektiğini diriliş sitesi olarak gerçekleşeceğini merkezinde erdemin yer alacağını belirtmiştir.
Yeniden doğacaksın. Kıyametini yaşayıp yeniden dirileceksin. Azraili, cebraili, israfili adeta göreceksin. Yardım edecek onlar sana. Domuza karşı aslan, yılana karşı kartal, baykuşa karşı hüthüt, kargaya karşı bülbül, eşeğe karşı at olacaksın. Dünyaya, eşyaya yeniden anlamını getirceksin. O zaman Allah da sana, senin kendi öz anlamını bağışlayacaktır. Hiç kuşkun olmasın.