Herkese Selamlar
Bu seferki eserim tasavvuf eser.Ben bu yayınun tasavvuf eserlerini özellikle seviyorum.
Anlatım tarzı ayetlerle ayrı hoşuma gidiyor.
Bu eserdede nefsten özellikle bahsetmiş. Mümin bir günah işlediğinde arzu ve hevesine yenik düşmüştür. Bu düşüncelerini aklını gizlemiş arzu gücünden kaynaklı kalb kör olmuş ve nefisine yenik düşmüştür.
Nefisimiz Allah’tan çekindiğinde kalpte çekinir ve utanır böylelikle kul Allah’ın sınırlarının ne olduğunu bu şekilde anlar.
Kitapta rızkımızı veren Rabbimizin olduğunu ve şükredersek o kadar arttıracağını belirten ayetler var. Açıkcası ben ayetleri ayrı sevdim öyle güzel yerlere değinmişki. Bir kısımda ise mal ve evlatlar dünya hayatının süsleridir. Sevme böbürlenme ve tapma gibi durumlardan daha büyük günah yoktur. Bizler için eğer nefsimizi terbiye edersek Allah’ın sevgili kulu oluruz.
“Mallarınız ve çocuklarınız sizi Allah’ı anmaktan alıkoymasın.” (Münâfikûn, 63/9)
“Bizim kalplerimiz kabuk bağlamıştır,perdelidir’ dediler”(Bakara 2/88) Ancak kafîrlerin kalpleri bu Kur’ân’a karşı gaflet,dalgınlık ve aymazlık içindedir.” (Mü’minûn, 23/63)