Denizler altında yirmi bin fersah..
2025 1. kitabı
Okunma: 25 Ocak 2025 08:58
Selamm. Açıkçası benim için uzun soluklu bir okuma oldu. “Jack London’ın Deniz Kurdu” kitabından sonra çok ilgimi çeken ve beni büyüleyen bir tema olan: Deniz, okyanus, kaptan, gemi vb. eksende geçen olaylar dizisinin daha da fantastikleşmiş onun bi on katı kadar da makale okuyormuşçasına bilgiye boğan, ansiklopedik tat veren macera dolu, sürükleyici, derin insan tahlilleri ve muazzam betimlemelerle dolu benzersiz bir kitap. Kitaplığımdaki en farklı deneyim sunan kitaplar arasında yerini aldı. Ben çok beğendim. Olumsuz olarak orta kısımlarda yoğunluklu olarak bilgi veriyordu, ilgiyi korumakta hafif zorlasa da bir süre sonra tekrar maceralar yer bulmaya başlıyor. Kitabın sonu da çok güzel bitirilmişti. Çok tadında ve tatmin edici bir sondu. Son cümleyi çizdim :). Farklı bir tema ve deneyim olacağı muhakkak. Jules Verne kalemi de tatmak uğruna Okunması gereken bir kitap olduğunu düşünüyorum. İYİ OKUMALAR.
Duygu ve Düşünce
Denizler Altında Yirmi Bin FersahJules Verne · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 201916,2bin okunma