2024 39. kitabı
|| kumdan yürek - abdulrazak gurnah “şükretmek mi sevginin başlangıcıydı, sevgi mi şükretmenin? önemli değildi aslında, sonuçta insanı uzun vadede mutsuz eden şeyler kelimeler değillerdi. insanı mutsuz eden anılardı; solmak bilmeyen, yerinden oynamayan karanlık anılar.” kumdan yürek, gurnah ile tanışma kitabım oldu ve iyi ki de tanışmışım diyorum kitabımız doğu afrika’da tutunamayan, hayatı sorularla dolu olan salim’in ingiltere’ye giderek orada kendisine yeni bir hayat kurma çabasını anlatıyor ama geçmişi ve kafasındaki sorular asla onu rahat bırakmıyor. göçmen olarak gittiği ülkeye alışmaya çalışırken, ırkçılığa, dışlanmalara maruz kalıyor. salim içindeki sesleri susturamadığı için bu sorulara cevap aramaya başlıyor ve cevapları bulma yolculuğunu okumak kitabın en güzel bölümleriydi. sanki bu yolculukta salim’le beraber ben de vardım ve her şeyi beraber yaşadık gibi. aldığı nobel ödülünü sonuna kadar hakeden güzel bir eserdi, gurnah’ın kalemini çok sevdim ve diğer kitaplarını da okumak istiyoruum #abdulrazakgurnah #kumdanyürek
Kumdan YürekAbdulrazak Gurnah · İletişim Yayınları · 20212,302 okunma