"Sizinleyim Mahşerin Dört Atlısı!"
2025 3. kitabı
Okunma: 25 Ocak 2025 18:25
Selam dostlar! Nasılsınız umarım iyisinizdir. Bugün sizlere okuduğum ilk Beyza Alkoç romanının incelemesiyle geldim. Genellikle gördüğümde çoğu kişi kitap okumaya Beyza Alkoç ile başlıyordu. Bense şunca yıllık okuma hayatım boyunca bir kez bile okumamıştım yazarın kitaplarını. Bu yüzden içimde birçok anlamsız tereddüt vardı. "Karantina"nın film olacağını öğrendiğim an dedim ki: "Artık benim Beyza'nın kalemiyle tanışmamın zamanı geldi." Seriye başlamak için film özel baskının çıkmasını bekledim ve sonunda okudum. İncelememe geçmeden önce kısaca konusundan bahsetmek istiyorum. Zeynep Akay babasının iş değiştirmesi ile ünlü bir kolej olan Ender Zorlu Koleji'ne yazılır. Bu Zeynep'in ilk okul değişimi değildir. Daha öncesinde de okul değişimleri yaşamış ve beraberinde felaketleri de sürüklemiştir. Bu yüzden lakabı "Bela Mıknatısı"dır. Okula başladığı ilk gün kendini bir felaketin ortasında bulur ve okul salgın bir hastalık nedeniyle karantinaya alınır. Ve Zeynep'in başındaki tek felaket bu değildir. Elektrikler kesilmiştir ve kendini bir kız öğrencinin cesedinin başında bulmuştur. Üstelik yalnız değildir. Onlar da yanındadır: Onur, Burak ve Mert. Peki şimdi ne yapacaklardır? Sadece bedenlerini değil ruhlarını da o karantinadan çıkarabilecekler midir? Açıkçası kitabın konusu oldukça güzel. O dönemlerde yazılmış olmasının getirdiği bazı durumlar var tabii ki. Özellikle benim bu konuda insanlardan çokça duyduğum eleştiri Onur Zorlu'nun davranışlarıyla alakalıydı. Çok sert bir karakteri var, çok kaba, kızı eziyor gibi. Bu durumdan ben çok rahatsız olmadım. Zaten kitabın yazıldığı dönem kurgularında kötü çocuk popülerliği vardı. Hani Onur da öyle kötü bir çocuk değil. Sadece geçmişte yaşadığı travmalardan kaynaklı öfkelenme ve sert çıkış bozuklukları var. Açıkçası ben Onur Zorlu'yu sevdim. Belki Onur böyle bir karakter olmasaydı kitabın tadı olmazdı. Gelelim Zeynep'e... Tatlı bir kızdı Zeynep de. Bence günümüz kurgusu karakterlerine göre gayet iyi yazılmış. Günümüz kurgularında kızların ağzından argo eksik olmazken Zeynep'te buna rastlamadım. Sadece bir anda bir grup gence güvenmesini ve bir anda Onur'a aşık olmasını anlayamadım. Bu da çok büyük bir problem değil benim için. Son ikilimiz Burak ve Mert. Bu ikiliye bayıldım. Çok eğlenceliydi onları okumak. Mert'in ciddiyeti ve Burak'ın yersiz şakaları güzeldi. Onca üzüntünün arasında beni güldürmeyi başardılar. Benim sevmediğim tarafı yazarın bir yeri baştan düşünmeyip sonradan planlamış gibi yazmış olmasıydı. Spoi olacağı için söyleyemiyorum ama keşke yazar bu konuda daha dikkatli olsaymış. Filmde bu mantık hataları düzeltilmiş. Filmin yorumunu ve kitapla karşılaştırmasını başka bir iletimde sizlerle paylaşmış olacağım. Taklipte kalın. Genel olarak ben kitabı sevdim. Yazım dili de bence basit değildi. Aklıma gelmişken söyleyeyim. Bence yazarın kitapları 9-10 yaşlarındaki çocukların okuması için uygun değil. Filminin bile 13 yaş ve üzeri olduğu bir kitabı ailesi çocuğuna erken yaşlarda nasıl okutabilir? Aklım almıyor. Bence kitabın okunmamasının nedenlerinden biri de bu: Küçük yaştaki çocuklara hitap ettiğinin düşünülmesi. Kitaba puanım şekli belli olan yıldızlarla dolu bir 8. Kitap 14 yaş ve üzeri için uygundur. Gökyüzündeki son yıldız yanıp kül oluncaya kadar okumaya devam etmeniz dileğiyle... Bol okumalı günler!
Karantina 1. Perde Film - Özel BaskıBeyza Alkoç · İndigo Kitap · 202524bin okunma
Ya bir şey soracağım yanlış hatırlamıyorsam 5. Kitapta açığa çıkıyordu ki meğerse Onur daha Zeynep ile okulda ilk tanismalarindan yarım saat sonra Burak ve mert e kız benim tarzı bi mesaj göndermiş ama ben tam olarak mesajda ne yazdığını hatirlamiyorum. Hangi kitap sf kac veya ne yazıyor soyleyebilecek olan var mı ben biraz baktım bulamadım bir türlü. Kitap da elimde yok pdf den okudum bulması zor oluyor
Book Butterfly
Lady Marisa Rica ederim ne demek. 🥹🫂🫶🏻
Kurgu çok güzel de Beyza kitapları çok uzattı 3 yada 4. Kitapta seriyi bitirmeliydi
Book Butterfly
Bana da biraz uzatmış gibi geliyor Yağmur'um. Zaten yazar çok uzattığını fark etmiş olacak ki diğer serilerini kısa tutmuş. ❤️