Yılan ve Gecenin Kanatları kitabının novellası olan bu kısa kitap hakkında ki incelememe hoş geldinizz. Öncelikle kısa bir kitap olmasına rağmen içi doldurulmuş ve sürekleyici bir kitaptı. ‘Her şeyi, bütün olayları nasıl bu kitaba sığdırabilirsin ki’ diye düşünüp her şeyi sığdırmış bir yazarla karşı karşıyayız. Yazarı çook tebrik ve takdir ediyorum.
Kitapda Yılan ve Gecenin Kanatları nın karakterleri yok ama onlarla aynı zamanda ve evrende geçiyor. İlk başta bu kitabı okumasakta olur diye düşündüm ama okunmasını gerekiyor (bence) çünkü kitapta ki 2 karakterinde (Lilith ve Vale) serinin devamında önemli rollere sahip olacaklarmış. O yüzden bence okuyun. Kitap aksiyon, savaş, büyü vs. Şeylerden daha çok romantizm ağırlıklı ve tatlı bir kitaptı. Yazar kendiside bunu diyor. Bir novellaya göre oldukça başarılı.
Karakterler hakkında diyeceğim şeyler; açıkcası lilith karakterinin soğuk bir karakter olmasını beklemiyordum. Kendi sınırları ve çizgisi olan bir kadın karakter. Ama bu beni hiç rahatsız etmedi. Tam aksine sevdim. Soğuk olduğunu söyleyipte alakası olmayan karakterler okudum ve lilith gerçekten başarılı, çalışkan, dedim dedik birisi.
Vale ise soğuk durup aslında çok tatlış haraketleri olan hem komik hem ciddi birisi. Onu sevdim sevmesinede kitabın 2. Gül kısmında bir sahne oldu. O olmasa daha iyi olurdu. Sanki yazar, ‘uzun süre kiss sahnesi olamayacağı için sen bununla yetin okur.’ Demek istemiş gibi. Bunu görmezden geleceğim.
Eğer seriyi okuyorsanız novellayı kesinlikle öneririm bence bu kitabı atlamadan okuyun.
Keyifli okumalar.