Puan vermedi·736 syf.····Okunma: 23 Ocak 2025 01:54 Doğukan, vatan için önce baba sonra abisinin şehadetinden sonra kendine gelememiş. Bir yandan üzerine gelen sorumluluklar bir yandan ölüm ağır tahribatlar bıraktı. Abisinin yıllarca boynunda taşıdığı kurşun askeri, elinde tutarken buldu Doğukan. Küçükken kaybettiğini sanmıştı oysa.
Annesi her ne kadar mesleğine geri dönmesini istemese de, Doğukan kararlıydı mesleğine geri dönecek abisinin izinden gidecekti. Türlü görüşmelerden geçti iyi olduğunu kanıtlamak için. Aslında iyi değildi ama inandırmıştı. İnanmayanlar tarafından ise uyarı cezası almış, Şırnak’a 1 aylık görevlendirmeye gönderilmiştir.
Musti deyince bi gülme geliyor muzipliğin başrolü kendisi.Eğitim sıralarından beri arkadaş sonra meslek hayatında da devam eden can bağıyla bağlanan iki dost Doğukan ve Mustafa. Haliyle arkadaşının bu haline üzülüp kafasını dağıtması için arkadaşlık sitesinden bahseder. İlkten kafasına yatmasa da sonra kurşun asker ismiyle kaydolur. Tam uygulamayı silecekken balerin adlı kullanıcıdan mesaj gelir. İşte tam burası bütün dengelerin değiştiği yer.
Doğa.. yani balerin. Hukuk fakültesi 3. Sınıfta okuyan hakimlik hedefleyen kızımız, arkadaşı Simge önerisi ile arkadaşlık sitesine polis ve askerlere salça olma amacıyla giriyor.
“İkimizde ait olduğu evreni arayan masal kahramanlarından farksızdık” #alıntı.
Canyoldaşlığından aşka doğru ilerleyen serüven onların ki.. Uzak mesafe ilşkisini yazar, karakterlere öyle bir işlettirmiş ki, sevgi-değeri hayatınızda tekrar sorgulatıyor. Uzaktan film izleme anları, beraber kitap okumaları ve daha birçok şey. Evlenmek istemiyorum diye yırtınan Doğukan’dan, Doğa’nın tek bir saç telini saklayan Dogi’ye dönüşümü. Sadece Doğukan aşırı kıskanç.Ve yer yer bu uzatmalarını takıntılarını okumak beni gerdi. 1 yıl önce biten ilişkiyi kıskanıyor adam ve sonun da kızdığı şeyi kendi yaparken buluyoruz. Son hareketleri biraz bana manipülatif geldi nedense. Sadece biraz daha askeri boyut okumak isterdim. Ankara havaalanında musti nin kurşun’um yazan tabelasıyla Doğukan’ı karşılaması epey bir koptum. Yeşilçam Ayşecik filmi detayı beni çocukluğuma götürdü.
734 sayfa gözünüz korkmasın 3 günde okudum ben. Diyaloglar daha kısa olabilirdi naçizhane.Geçlerin bayılacağı bir seri.