2025 1. kitabı
Herkese merhaba bugün sizlere çok sevdiğim Roza Dorea serisinin ikinci kitabı Sedna'nın intikam ateşinden bahsetmeye geldim, öncelikle ilk kitapta neler olduğunu bir hatırlayalım. 🪽Roza Dorea ve Toh Kuşu efsanesi🪽 Yüz yıllardır Elementos ülkesine Harpy'ler ve insanlar bir arada yaşıyorlardı taki Harpy'lerden biri ihanet edene kadar. Bu ihanetin sonunda insanlar ve Harpy'ler arasında bir savaş çıkıyor ve bazı olayların yön değiştirmesi ile birlikte savaşı insanlar kazanmıştı. Imbclok köyünün baş Harpy'si Piro Hestia bir kehanette bulunmuş ve yıllar sonra gerçekleşen kehanet olayları geri dönüşü olmayan bir yola girmişti. 🪽Sedna'nın intikam ateşi 🪽 İkinci kitap iki farklı zamanı anlatıyor ilkinde geçmişte yaşanan olaylar ve savaş sonrası ortaya çıkan büyük yıkımı, Harpy'ler ve insanlar arasındaki savaşın ilk kıvılcımın kimin tarafından çıkarıldığı her şeyin bir anda nasıl yön değiştirdiği ve olayların arkasında aslında kimin olduğu anlatıyor. İkinci bölümde de kehanet çocuklarının Sorlafkrom akademisinde yaşadıkları olaylar anlatıyor( geçmişte de gelecekte de öyle olaylar yaşanıyor ki tahmin edemezsiniz) 🪽Son olarak söylemek istediğim ilk kitapta Sedna'ya bir parça kırmıştım ama İkinci kitabın sonunda tamamen Sedna'dan taraf oldum. Sedna seni anlamadan dinlemeden yargılandığım için çok özür dilerim, yaptığın bazı şeyler yanlış da olsa Piro ve Ahter bu yaşananların hiçbirini hak etmemiş de olsa sen girdiğin bu savaşta haklıydın, sadece ilk başta çok fevri davrandın bu konuda birazcık sakin kalabilseydin belki herşey daha farklı olabilirdi. Ve Piro'ya kızdığım tek yer ilk başta biraz daha cesur olsaydın konsey başkanı bu kadar güçlenmezdi, belki siz biraz zorlanırdınız ama çocuklar rahat ederdi ve en önemlisi de Sedna'yı çileden çıkaran olay yaşanmazdı. Gerbera'yı ilk kitapta da sevmemiştim şimdi de seviyorum kendinden başka kimseyi düşmeyen bencil bir kadın. Zavallı Ahter yaşadıkları yetmiyor gibi birde hiç yoktan dert çıkaran Gerbera ile uğraştı🪽 🪽Kısacası dostlarım İkinci kitapta tüm taşlar yerine oturuyor, geçmişte yaşananlar Harpy'lerin yaşadığı sıkıntılar ve çok daha fazlası Sedna'nın intikam ateşinde sizleri bekliyor, ve kitap oyle heyecanlı bir yerde bitti ki üçüncü kitabın bur an önce gelmesi gerekiyor Roza Dorea serisi en ince ayrıntısına kadar düşünülerek yazılmış çok farklı bir evren, fantastik ve mitoloji sevenler mutlaka okumalı, daha önce hiç fantastik okumayanların da kesinlikle okumasını tavsiye ederim🪽
Roza Dorea ve Sedna'nın İntikam AteşiBerna Güzel · Perseus Yayınevi · 202429 okunma