Sokak Nöbetçileri 1, 2, 3 ve 4
2025 2. kitabı
Okunma: 27 Ocak 2025 03:29
#okudumbitti 9.5/10 İnceleme yazmayı çok beceremiyorum, hatta yazmaktan çok okumam da bu yüzden. Ama şimdi, 'yedi mucize çocuğa' son vedamı ben de yapmadan bırakmak istemiyorum. Kitap asla elime gelmiyordu; kitapların kalınlığı 2 yıl gözümü korkuttuğu için asla başlama cesaretini kendimde bulamadım. Bir kasım gecesi, arkadaşıma "1 mi 2 mi," diye sordum. 1 numaralı seçenekte Beyaz Leke, 2 numaralı seçenekte Sokak Nöbetçileri vardı. Ben o gün arkadaşımın 2'yi seçeceğini hissetmiştim ve bu yüzden Sokak Nöbetçileri, 2 demişim. Arkadaşım 2. Seçenek dedi ve ben sonunda Sokak Nöbetçileri'ne başladım. Okudum, okudukça kendimi buldum. Helin, Yankı, Koza, Bartu, Lâl, Işık ve Mutlu. Hepsi içimden bir parça taşıyordu. Helin; her şeye rağmen yine ayağa kalkıp korkularını yendiren, Yankı; 'her zaman başka bir yol vardır,' diyerek umudu arttıran, Koza; çocukluğumuzu affettiren, Lâl; sessizliğin içinde bile ses olan, Işık; mucizelerin her zaman gerçekleştiremeyeceğimizi gösteren, Bartu; nasıl güzel sevilir onu öğreten ve Mutlu, diğerlerinin aksine Mutlu karakteri gerçek dünyada en çok karşımıza çıkan bir karakter; Mutlu; aşkın ve sevginin rengârenk olduğunu gösteren. Yedi mucize çocuğa ben Kasım'da başladım, Ocak 27'de veda ettim. Kendimi sekizinci Sokak Nöbetçisi gibi hissettirdikleri için teşekkür ediyorum. Aslı Arslan, hepsinin beraber büyüdüğü bir bölüm attığında gelip bunu düzenleyeceğim ve tekrar iyi ki diyeceğim, iyi ki okumuşum. Bundan yirmi ya da otuz sene sonra hâlâ kitaplığımda yer edinirseler yine gülümseyeceğim ve 'iyi ki' diyeceğim. Koza'nın da söylediği gibi; "Fakat, Koza'nın, Bartu'nun, Mutlu'nun, Işık'ın, Lâl'in, Yankı'nın ve Helin'in hikâyesi sona erdi; bizim masalımız burada bitti; masalımızın son cümlesi ise sonsuza dek mutlu yaşadılar, olmayacak, her ne olursa olsun, birbirleri için yaşamaya devam ettiler, olacak; acılarına, izlerine ve çocukluklarına rağmen." Sokak Nöbetçileri sona erdi, acılarına izlerine ve çocukluklarına rağmen. 'Hayatın içinden gerçek bir son'
Sokak Nöbetçileri 4Aslı Arslan · İndigo Kitap · 20233,408 okunma