2025 5. kitabı
Okunma: 28 Ocak 2025 09:25
Bilindiği üzere vesvese çoğumuzun yaşadığı ve aslına bakılirsa olağan bir durum . Ancak miktarı, sıklığı kimimizde azken kimimizde rahatsız edecek, takıntı oluşturacak kadar çok olabiliyor. İste bu güzide kitapta Risale-i Nur'dan dersler eşliğinde vesvese nedir, neden kaynaklanır, çözümü nedir, şeytan ve mahiyeti ile ilgili soru ve sorunlar, örneklerle ve hikmetlerine de değinilerek gayet güzel açıklanmış. Genel olarak anlatımı ve aciklamalariyla kitabi beğendim. Yine de iki husus puan kirmama sebep oldu. Birincisi; kitapta çok fazla tekrar vardı. Aynı cümleleri defaatle okuduk, kitabin sonuna kadar. O kadar tekrar edilmese daha hoş olurdu. İkincisi ve en önemlisi; şeytanın ibadetler ve itikadi konularda verdigi vesveseler üzerinde durulmuş. Örnek ve açıklamalar çoğunlukla bu yöndeydi. Bunun çaresi olarak ilmihal ve vesvesenin mahiyetini bilmek gerektiğini vurgulamış. Doğrudur. Fıkıh ve itikad konularını bildiğiniz zaman zaten şeytanın bu türden vesveleri size etki etmeyecektir. Ben de bu cihette rahatım o yüzden. Mesela bende daha ziyade anksiyete tarzı vesveseler oluyor. Ve bununla ilgili kitapta genel ifadeler haricinde pek birsey bulamadım. Yine de okuyana cok sey katacak faydalı bir kitap olduğunu dusunuyorum ve tavsiye ediyorum. Bu kitabı okumakla vesveseden kurtulacak misiniz!? İçindeki dersleri uyguladiginiz müddetçe evet.. :)
VesvesenMehmet Yıldız · Timaş Yayınları · 2023654 okunma
Ne tatlış bir inceleme🤍