Başladı benim en güzel mesaim… :)
2025 2. kitabı
Ya farklı hayatlarım varsa ve orada daha mutluysam? Sana neler yazılabilir, ne incelemeler feda olur sana, Gece Yarısı Kütüphanesi! Bir kitap ancak bu kadar güzel bir şekilde derin konuları anlatabilir. Kitabı okuduğuma o kadar memnun oldum ki “Nasıl olur da bu kadar zaman karşılaşmamışım?” diye kendime soruyorum. Öncelikle şunu belirtmek isterim: Hayatta konulara nereden girilir, nereden çıkılır, bunu bir türlü öğrenemedim. Ancak bildiğim bir şey varsa, o da hayatım boyunca iki yol arasında kaldığımda hep diğer yolu seçsem ne olurdu diye düşündüğümden önüme bakmayı başaramadığımdır. İşte bu kitap, bana önüme bakmayı öğretti. Geçmişte verilen her karar, inanın bana, en doğru karardır. Bu karar bazen bizi üzer, bazen mutlu eder; ancak her zaman en doğrusudur. İşte bu kitap, tam anlamıyla bu gerçeği doğrular nitelikteydi. Nora Seed’in yaşama tutunma öyküsü beni derinden etkiledi. Bu yazıda kitapla ilgili hiçbir spoiler bulamazsınız; çünkü bu, kendime yazdığım bir hatıradır. Ve şimdiye kadar kendime bıraktığım en güzel hatıralardan biri oldu. Başta kendime sorduğum soruya şimdi kendim cevap vermek istiyorum: Farklı hayatlarımda bu hayatımda olduğum kadar mutlu olmayacaktım. Sadece o hikayeyi yaşayan bir başkasının yerine geçmiş olacaktım. Verdiğim her kararın arkasında saygıyla ve sevgiyle duruyorum. Attığım her adıma çiçekler döküyorum. Bu kitap, baştan sona herkesin okuması gereken bir eser, sevgili 1000Kitap ailesi. Kendinizi bu güzel kitaptan asla mahrum bırakmayın. Hayata daha bilinçli bir şekilde ve kendinizle gurur duyarak devam edeceksiniz. Ne için üzülüyorsanız bir süreliğine erteleyin ve kendinizi sevmeyi öğrenin. Her şeyin en güzelini hak ediyor bedenlerimiz. Kesinlikle tavsiye ettiğim bir kitap. Kendinize iyi bakın, iyi okumalar dilerim! Matt Haig
Gece Yarısı KütüphanesiMatt Haig · Domingo Yayınevi · 202598bin okunma