Puan vermedi·80 syf.····Okunma: 29 Ocak 2025 12:20 Schopenhauer’in kalemiyle ilk tanışmam.
Bu kitap bana çok farklı bakış açıları kazandırdı diyebilirim. Yıllardır üstüne şiirler, kitaplar, tiyatrolar yazılan her dönemin derdi olan “Aşk”
Peki aslında aşık olduğumuz kişiyi nasıl seçeriz?
Yazar aşık olurken kendimizle tamamen zıt özellikleri olan kişileri kendimize eş olarak seçtiğimizi söylüyor nedeni ise bizde eksik veya kusurlu olan tarafları karşıdaki erkek cinsiyle tamamlayarak ortaya çıkarılacak neslin en iyi halinin oluşması olduğunu söylüyor.
Genele bakarsak sarışınlar, esmerlerle, zayıflar, kilolu olanlarla evlenir daha bir çok örnek… Çoğu insanın eşi kendinin tamamen zıttıdır, bunu çoğu zamana sorgularız neden kendimden bu kadar farklı birini seçtim ki? İşte bunun cevabı da bu kitapta yatıyor. Aşk sadece üremektir diyor ve aşk evlilikleri mutsuz olur diye de ekliyor çünkü önemli olan bu neslin değil gelecek neslin mutlu olması peki bizde geçmiş neslin geleceği değil miydik?
Kadınlar bedensel olarak zayıf oldukları için duygusal ve içgüdüsel olarak güçlü yaratılmışlardır ancak kadınların adaleti sağlayamacak kadar mantıklı düşünemediğini de ekliyor ki buna bir yanım katılsa da bir yanım katılmıyor. Ben bu kitabı gerçekten herkesin okumasını istiyorum 80 sf çıtır çerez bir kitap ama gerçekten tavsiye ediyorum.