Merhabalar Efendim.
Sizlere Tamamlanmış bir mahalle kurgusu ile geldim.
Başrol kızımız Zeynep, anne babasının ölümünün ardından amcasının yanında yaşamaya başlıyor. Amcasının ailesi tarafından türlü eziyet ve zoraki şartlar altında yaşamaya devam ediyor. Yurt dışına kaçak bir şekilde yaşayan ve yakalandığı için Türkiye’ye dönmek zorunda kalan amcasının oğlu eve geldiğinde işler hiç beklediği gibi gitmiyor. Babasının aklına giren kuzeni ile amcası Zeynebi yüklü miktar para karşılığında bir geneleve satıyor. Satıldığı genelevde başka erkekler ile ilişkiye girmek istemediği için dayaklar diyen Zeynep, geneleve operasyon yapan İstihbarat Askeri Vural tarafından kurtarılıyor. Ama beraberinde ortaya çıkan sorunlar Zeynebe rahat vermiyor ve bu olayların getirisi ile Vural ile Zeynep Anlaşmalı bir evlilik yapmak zorunda kalıyor.
Kitaplar akıcı ve kendini sıkmadan okutabilen sadelikteydi. Zeynebin yaşadıkları, gördüğü eziyetler çok kötüydü. O yerleri içim acıyarak okudum. Vuralın Zeynebi kurtarması, onu kendi evine götürmesi, ve arayan giren zaman atlamalari ile kitap çok hızlı ilerledi diyebiliriz. İkisinin de birbirlerine ilgileri vardı ama bunu cesurca söyleyebilen kişi Zeynep oldu. Vural hep bir kaçış ve karamsar haldeydi. Geçmişe dayalı bir yarası olduğunu tahmin ettim ama öğrendiklerim beni gerçekten şaşırttı. Onun dışında çiftimiz bana göre birbirlerini oldukça yoran bir ilişki içindeydiler. İkisinin de istekleri ve istemedikleri şeyler birbirinin zıttı gibiydi. Hep bir tartışma hali hakimdi. Bu da beni okurken biraz yordu. Ama ikinci kitapta Vural'ın pişmanlıklarını ve kendini affettirme çabalarını okurken oldukça eğlendiğimi söyleyebilirim. Yaptıkları şeyler çok büyük bir etki yaratmıyorlarsa genel olarak erkek karakterlerin burunlarının sürttükleri sahneleri okumayı seviyorum. Ve kitabın sonu ise kurguya yakışır bir şekildeydi.