“Mezar taşlarında, kişinin yaşarken yaptığı mesleği simgeleyen başlık yer alır. Bir kişiyi mezarında da bırakmayan bir ayrımın, o kişinin yaşamı boyunca ne kadar fazla önem taşıyacağı ortadadır.”
Bana aşık bir sünepe vardı. Hukuk mezunu olduğunu her fırsatta duyurmazsa çatlayacaktı. Her fırsatta insanları böyle aşağılıyordu böyle. Birisi kendisini tanımak için ismini sordu daha ismini söylemeden avukat olduğunu söyledi. Ya adam o kadar hadsizdi ki sadece mezun olduğu alanda değil bilgisi olmadığı alanlarda da toksik yorum yapıyordu. Bana senle havuzda yarışsak beni geçer misin dedi. (Eski millî takım yüzücüsüyüm.) Hukuk ve tıp mezunu olunca hayatın bütün dallarında en iyisi olacaklarını düşündüren bir şey yükleniyor heralde otomatikman. Bi de iskelet gibi bir şeydi sorma. Kaslı erkeklerle kendini kıyaslamaya kalkıyordu.
Hasan Arıcı Başlık yazma sınırlı olduğu için uzun uzun yazamıyorum haliyle herkesin mesleğine yaptığı işe saygı duyan biriyim. Bazı meslek gruplarına antipati duyma gibi bir durum söz konusu değil aksine hepimiz eşitiz demek istiyorum. Bu konuyu yanlış lanse etmek istemem. Kişi ismi illaki yazar mezarlığa gidince kimin olduğunu tanımak için ama unvan belirtmek bilmiyorum bana gereksiz geliyor tabi bu benim fikrim.