·416 syf.····Okunma: 20 Ekim 2024 21:29 incelemeye geçmeden kitabın yazarından bahsetmek istiyorum biraz. damla bir süredir takip ettiğim, videolarının çoğunu izlediğim, ve okuma zevkini beğendiğim nadir booktuberlardan birisi. açıkçası kitabının da bu kadar güzel olması şaşırtmadı beni. ayrıca ilk kitabı olmasına rağmen (aysun'un hayali basılmadığı için onu saymıyorum:)) oldukça akıcı ve güzel bir dili vardı. betimlemelere diyecek sözüm yok zaten.
kitapta beğendiğim şeylerden bahsedecek olursam, öncelikle kitabın safe place hissettirmesini çok sevdim. karakterlerin arasındaki ilişkiler, arkadaşlık bağları o kadar hoştu ki sanki o yolculuğa onlarla birlikte çıkmışım gibi hissettirdi. aşkın hem arka planda kalmamasını hem de konunun önüne geçmemesini sevdim. yarattığı evreni (fantastik okumaya alışık olmayan biri için de gayet anlaşılırdı) sevdim. güçlü kadın karakterlerin işlenmesini, erkek karakterlerin genelde yazıldığı gibi 'bad boy' olmayışını sevdim. daha önce de söylemiştim fakat betimlemeleri ve kitabın dilini çok sevdiğimi tekrarlamak istiyorum.
BU KISIMDAN SONRASI SPOILER ICERIR!!!
beğenmediğim şeylere gelirsek; marlo, zaina ve nos'un yardım etmek için bu kadar istekli olması bana biraz mantıksız geldi. biraz zorlama olduğunu düşünüyorum.
kitabın sonunda nos'un öleceğinin spoilerını yemiştim ve bu okurken zevkimi azalttı. ve sonunda okuyan herkes hüngür hüngür ağlarken ben çok bir şey hissedemedim açıkçası. ancak 'geceye ait olanlar' bölümünde nos'un öleceğini sandığım için hıçkıra hıçkıra ağladım;))
kitaptan sevdiğim bir alıntı:
"umut öldüğünde belki insan ölmezdi ama içindeki pek çok ışık da o umutla birlikte sönerdi"