·325 syf.····Okunma: 29 Ocak 2025 18:20 Çok etkilendiğim bir roman daha eklendi hazineme.
Bakış açımı da bu denli değiştirmesi de muazzam bir başarı benim neznimde.
Aramızda istisnai olarak gördüğümüz kesimin aslında ne kadar özel ve iyilikle bakan gözlüklerinin ne denli sevgi dolu olduğunu yapılan kötülüklerin, dalga geçmelerin bile onlar için arkadaşlık ve bir var oluş olarak kabul etmelerini soğuk bir rüzgar esmesi şeklinde yüzümüze vurmakta. Görmezden geldiğimiz kesimin ne kadar çaba vererek bize katılmaya çalışmakta güçlükle yol almaları. Gerçekten biz çok mu üstünüz ya da çok zeki olmak önemli bir durum mu ? Dahisin ama sevgiyi, huzuru, dostluğu, güveni bilmiyorsun. Gerçekten dahi olmak yeterli gelir mi insana ? Charlie Gordon da böyle bir boşluk içinde olan bir zihinsel engelli. Etrafında ki insanlar ile muhabbet edebilmek ve kendi fikirleri olabilmesi için bir ameliyatı kabul eder. Bu ameliyat sonucunda da dahi olacağı umuduyla ameliyata girer bu süreç boyunca da ilerleme raporları yazar kitapta bu şekilde oluşturulmuştur. Ameliyatta olumlu sonuçlanır. Charlie Gordon 3 4 ay kadar kısa sürede bir çok dil bilen ve okuduğu, gördüğü hiç bir şeyi unutmayan dahiyane bir kişilik durumuna gelmiştir. Fakat o artık eski Charlie Gordon değildir. Çok zekiyken de iletişim kurmakta zorluk çekmektedir. Ama ne yazık ki bu süreç ne kadar hızlı ilerlediyse de aynı hız ile de eski Charlie Gordon yeni Charlie Gordon a geri dönmektedir. Ve sonrasında yaşanılan güzel ve kötü şeylerin yerinde aynı şekilde kalmasını isteyen Charlie Gordon ın bakım evine gitmeye karar vermesi ile son bulmaktadır.
Mükemmel bir kitap şiddetle tavsiye ederim.