Kadınların görünmez prangaları...
2025 9. kitabı
Okunma: 31 Ocak 2025 13:58
Kitap bana birçok duyguyu yaşattı ve etkisinde kaldım. Söylemek istediğim çok şey var ama ifade edemiyorum. Günümüz ataerkil sistemi distopik bir kurguyla eleştirilmesini okuyoruz. Kitaptaki kadınlar buna maruz kaldığı için artık onlara normal gelen ama ana karakter Tierney in bunu kabullenmeyip değiştirmeye çalışması. Kadınların elinden her şeyleri alınıyor ve yaşamaya izin verilmesi veya temel ihtiyaçlarının karşılanması bir lütufmuş gibi gösteriliyor. Karakterin her şeye rağmen pes etmeyip bu düzene başkaldırması, değiştirmeye çalışması çok etkileyiciydi. Herkesin yapabileceği bir şey değil bu. Kitabın ilk yarısından ziyade ikinci yarısını daha çok sevdim. Özellikle Tierney ve Ryker sahnelerini daha çok okumak isterdim. Kitabın sonlarına doğru gerilim daha da artıyor ve olaylar bir sonuca bağlanmaya başlıyor. Kitap boyunca birbirine düşman kesilen kadınların sonda her şeyi anlamaya başlayıp da birbirlerine destek olduğu sahne de çok güzeldi. Kitabı çok beğendiğimi ve herkesin okuması gerektiğini söylüyorum
Erdem YılıKim Liggett · Yabancı Yayınları · 20221,711 okunma