2025 4. kitabı
. . Yazarın kalemini ne kadar çok sevdiğimi bilmeyen kalmadı sanırım ama her okuduğum kitabında insan iyi ki der mi valla ben diyorum. Hele de bu kitabını okuduktan sonra bir kadın olarak kendisine gönülden teşekkür ediyorum. . Kitap kişisel gelişim türü geçmiş ama kesinlikle atasözü ve deyimlerle kadın anlatılıyor. Tarihte ve günümüzde kadınların nasıl ikinci kişi olduğu erkeğin her zaman en iyisi en birinci olduğu bunları hem örneklerle hem de bu zamana kadar neredeyse duymadığım atasözlerinde öğrendim. Valla açık ve net söylüyorum o atasözlerini okumaz olaydım. Bu kadar kadını aşağılayan bu kadar yerin dibine sokan ifadeler insanın canını sıkıyor. Kadın olmak bu ataerkil toplumda zaten zor bir de bunu hemcinslerin de aynı kafada olduğunda daha da zor. . Kadın her zaman mücadele ediyor etmeye de devam edecek ama çocuklarınızı yetiştirmek,onları yönlendirmek de bizim görevimiz. Erkek anneleri aç oğlum pipini kızım kapat bacağını demeye devam ederse işimiz zor. Kaldı mı hala böyleleri der gibisiniz hala var maalesef .. Ne demek istediğimi herkes anladı ama daha etkili olması için okumak lazım,okumak bizleri kurtaracak.. . Konu KADIN olan kitapları okumak benim için ayrıdır bu kitabı da gönülden tavsiye ediyorum
Atasözleri ve Deyimlerle Öğretilmiş CinsiyetHatice Dökmen · Destek Yayınları · 202498 okunma