Bazı şiirler vardır kalbinizin ritmini değiştirir,bazı şairler vardır sizi can evinizden vurur.İşte #fatihaksu dizeleri ben de tam da böyle bir etki yarattı.Uzun zaman sonra;okuduğum şiirlerde eski tadı aldım diyebilirim.Kendimden çokça şeyler buldum.
Fatih Aksu'nun"Dantelli Piyano"su,geniş bir tema yelpazesini kapsayan ve "Yeraltı'ndan damıtılmış şiirler"olarak tanımlanan bir şiir kitabı.
Şiirlerde,Doğu ve Batı kültürleri arasındaki farklılıklar,benzerlikler ve çatışmalar ele alınmakta.(Kitabın isminden ve kapağından dahi bunu anlayabiliyorsunuz zaten)Bu karşılaştırmalar,kimlik, aidiyet ve kültürel kimlik gibi temaları da beraberinde getiriyor.
Aşk,şiirlerde hem bireysel hem de toplumsal boyutlarıyla işlenmiş.Aşkın farklı halleri,duygusal yoğunluğu ve insan ilişkileri üzerine derinlemesine düşünülmüş.
Şiirlerde bireyin iç dünyasındaki çelişkiler,sorgulamalar ve gerilimler oldukça başarılı bir şekilde yansıtılmış.Bireyin kendiyle,toplumla ve değerleriyle olan mücadelesi ön plana çıkarılmış.
Toplumun dayattığı normlar,beklentiler ve kalıplar tam dozunda eleştirilmiş.Bireyin toplumla uyumu,toplumun birey üzerindeki baskısı ve toplumsal normlara karşı duruş çok güzel sorgulanmış.
Şiirlerde toplumsal olaylara,gelişmelere ve sosyal sorunlara da değinilmiş.Şairimiz,toplumsal adaletsizlikler,eşitsizlikler ve insan hakları gibi konulara duyarlılık göstermiş.
Bireyin psikolojik durumu,düşünce süreçleri ve duygusal dünyası şiirlerde derinlemesine incelenmiş.İnsanın kendi iç dünyasına yolculuğu,psikolojik çözümlemeler ve ruhsal haller üzerinde de durulmuş.
Fatih bey,şiirlerde ironik bir anlatım tarzı kullanılmış.
Toplumsal çelişkiler,durumlar ve yaşamın ironik yönlerini mizahi bir dille ifade etmiş ki bu da şiirlerden ayrı bir keyif almanızı sağlıyor.
Düşündüren,sorgulatan ama bir yandan da yüzünüzde tebessüm bırakan bu şiirler size emanet