2025 12. kitabı
Okunma: 17 Ocak 2025 00:00
Benimle Yan III - Son Kez ~ Beyza Özaydın . Bazı kitaplar benim için anılar resmen Lisede her gece yorganın altında okuyup kıkır kıkır güldüğüm, ağlamaktan kıpkırmızı olmuş gözlerle uyuduğum geceler mesela. Bu seri on yılın ve şu an yorum yazan ama 17 yaşındaki duyguları hisseden Zeynep’in heyecanını taşıyor Benimle Yan serüveninin son kitabında Ayaz ve Masal ile kocaman bir devri kapatıyoruz resmen. Komedi deseniz var, dram deseniz var, aile ve arkadaşlık bağları deseniz en güzel haliyle var! Anıl kankam başta olmak üzere, Atay, Hande, Alev, Hayriye teyze hatta Selin bile bu kitabın ayrı bir güzelliğiydi. Ayaz’ın hala küçük bir çocuk gibi davranıp ama yaşadıkları ve kavuştuğu koşulsuz sevgiyle büyümesini bu kitapta bir kere daha hissettim. Ayaz ve Masal’ın inkarlarla ve hem komik hem de çileden çıkaran sınavlarıyla birbirlerine olan aşklarının ardından şimdi her şey daha zor. Çünkü sınavlar bitmedi, Selin hayatımızın bomba parçası olmaya devam ediyor. Bu defa farklı yönlerden Diğer yandan Mert ve Egemen hala nefret listemde ve adamım Anıl ile aşırı keyiflendim. Anıl ama mükemmel bir arkadaş diyebilir miyiz? Okurken sürekli önceki kitaplarda yaşadıklarımız zihnimde yankılandı ve bir kere daha o lisedeki heyecanımı yaşadım! Benim için yeri hep çok özel olacak aşırı keyifli ve olaylı bir gençlik kurgusuydu. Yıllar geçse de hep 17 yaşındaki Zeynep bu kitabı heyecanla ve bol sevgiyle hatırlayacak. Şimdi Ayaz ve Masal “son kez” bizlerle! “Çimlerde uzanmışlar.” “Yağmurda ıslanmışlar.” “Aynı havada yankılanmış, gülüşleri.” “Aynı şiirde vurgulanmış, hisleri.” “Saçları karışmış, sarılırlarken.” “Nefesleri karışmış, birbirlerini öperlerken.” “Kalpleri karışmış, severlerken.”
Benimle Yan 3Beyza Özaydın · Epsilon Yayınevi · 202448 okunma