1000Kitap CENNETE OTOSTOP
[Adem Özköse, Pınar Yayınları, s.191]
Kitap Hakkında : Birbirinden ilginç hidayet öyküleri. Akıcı ve zevkle okunan bir eser. Kitabı kime tavsiye ettiysem hep olumlu dönüşler aldım. Kitabı okuyunca bende " Bir insan bir dünyadır, her insan okunması gereken ayrı bir kitaptır" kanısı oluştu ...Kitabı herkes rahatlıkla okuyabilir....
Kitaptan alıntılar:
“Dinlediğim hidayet öyküleri arasında bana en ilginç gelenlerden biri de Brezilyalı Ahmet Garcia'nın öyküsüydü. Hakikati bulmak için tıpkı bir seyyah gibi yollara düşen Ahmet Garcia, önce kutuplara gitmiş. Güney Kutbu'nda iki buçuk senesini Mapuçede halkı ile birlikte geçiren Garcia, daha sonra Amazon ormanlarinda yerlilerle birlikte yaşamaya başlamış. Müslüman olana kadar başından birçok olay geçen Garcia'nın İslam'a girmesinde en büyük etken Kur'an olmuş. Kur'an okumaya başladığı andan itibaren Kur'an'dan çok etkilendiğini belirten Garcia, "Hamd âlemlerin Rabbi olan Allah içindir. Bu ayet benim bütün hayatimı değiştirdi” diyor. Brezilyalı Psikolog uzun bir arayışın ardından İslam'a girmeye karar verir ve Müslümanlarla tanışmak için İstanbul'a gelir. İstanbul'da son derece güzel günler geçirdiğini ifade eden Garcia, ayrıca Türkiyeli bir bayanla evlenir.” S.55
“Eski papaz yeni davetçi Hacı İsmail'le Şam'a ilk geldiğim aylarda bir arkadaşımın vasıtasıyla tanışmıştım. Şam'da kaldığı süre bo yunca Hacı İsmail'i birçok kez evinde ziyaret ettim. Bu ziyaretlerim esnasında eski papazla, başta İslam'ın son yıllarda gördüğü yoğun ilgi olmak üzere, Latin Amerika'daki davet çalışmaları hakkında saatlerce sohbet ediyorduk. Ayrıca, eski papazın evi Şam'daki Latin Amerikalı Müslümanların toplanma yeriydi. Eve yaptığım ziyaretlerde Kolombiya'dan, Brezilya'dan, Arjantin'den, İspanya'dan yeni Müslüman olmuş birileriyle karşılaşıyordum. Son derece hoş sohbet bir insan olan Hacı İsmail'den birçok kez de İslam'a giriş öyküsünü dinledim. Eski papaz Müslüman olmadan önce İsrail Komis Dui Santos ismini kullanıyormuş. Tam yirmi iki yıl papazlık yaptıktan sonra Müslüman olmaya karar veren Hacı İsmail, Müslüman olduktan sonra, “Nasıl ve Niçin Müslüman Oldum?", "Hıristiyanları İslam'a Nasıl Davet Edelim?". “Müslümanlar Neye İman Ediyor?”, “Müslümanların Akidesi Nedir?" isimli kitaplar kaleme almış. Yaşı altmışı geçmesine rağmen, insanlara İslam'ı anlatma noktasında heyecanından hiçbir şey kaybetmeyen Hacı İsmail; eşi Hatice ve torunu Necah'la dört seneye yakın Şam'da eğitim gördükten sonra ülkesi Brezilya'ya geri döndü. En son aldığım haberlere göre Hacı İsmail Brezilya'yı baştan aşağı gezerek insanlara İslam'ı anlatıyormuş” s.38
Kitabın arka kapak yazısı
Hepsinin birbirinden farklı, birbirinden ilginç hikâyesi vardı. Kimisi papazken, kimisi ünlü bir müzisyenken, kimisi bir misyonerken, kimisi de uyuşturucu kaçakçısıyken İslam'la tanışmış ve kendilerine yeni bir hayat kurmuşlardı. Bu röportajlar esnasında mühtedilerin gözyaşlarına, sevinçlerine ve heyecanlarına da şahitlik ettim. Onlardan yaşadıkları zorlukları, hayal kırıklıklarını, geleceğe dair umutlarını dinledim. İtiraf etmeliyim ki, mühtedilerle yüz yüze röportajlar yaparken dinlediklerimden ben de çok etkilendim.
Bazı hikâyeler günlerce aklımdan çıkmadı; yolda yürürken, kitap okurken veya başımı yastığa koyduğumda, sonradan Müslüman olan bu insanların anlattıklarını, başlarına gelenleri hatırlıyordum. Hepsi gerçek ve yaşanmış olan hidayet öykülerini dinleyip de etkilenmemek elde değildi. Sizin de hidayet öykülerini okurken birçok farklı duyguyu bir arada yaşayacağınızı; kimi zaman şaşıracağınızı, kimi zaman mutlu olacağınızı, kimi zaman da gözyaşlarınıza engel olamayacağınızı tahmin ediyorum.