Buzullar Arasında Bir Kış
2025 3. kitabı
Okunma: 02 Şubat 2025 00:07
Buzullar Arasında Bir Kış , bir çırpıda okunabilecek ,heyecanlı ve dinamik bir kitap. Hayatta olduğu gibi kitapta da insanların birlikte varolup ancak birlik olurlarsa bir şeyleri başarabilecekleri görüyoruz. Ayrıca umudu yitirmemek ve hayata tutunmaya ilgili oldukça fazla mesaj taşıyordu.Yaşadıkları yolculukta sürekli bir olay içerisinde oldukları için bu kısacık kitabı ne zaman bitirdiğini anlayamıyorsunuz. Okuyacak olanlara şimdiden iyi okumalar dilerim. NOT : BU KISIMDAN SONRASI SPOILER İÇERMEKTEDİR. LÜTFEN OKUMAYA BUNU DİKKATE ALARAK DEVAM EDİN . Öncelikle bazı karakterlere değinmek istiyorum ; Marie son zamanlarda okuduğum en tatlı kadın karakterlerden birisi. Cesareti ve aşkı için göze aldıklarıyla bu kısacık kitapla bile aklımda çok güzel bir yer edindi . Marie aksine Andre Vasling’den de o denli nefret ettim . Marie’nin aşkı yansıtma biçimi ne kadar naifse , Andre’ninki de bi o kadar rahatsız ediciydi. Aslında kitap karakterleri hep iki uçtaydı.Kitaba verdiğim puanı da bu sebeple kırdım .Kitapta grilik yoktu . Herkes ya siyah ya beyazdı . Bazı yaşanan olaylar fazlaca imkansıza yakındı . Mesela kitabın sonunun Marie ve Louis’in evlenmeleri bana biraz halk hikayelerinde iyilerin hikaye sonundaki mutluluğa ulaşmasını çağrıştırdı. Tüm bunlara rağmen tatlı ,keyifli bir hikayeydi. Not: Jean Cornbutte için dünyadaki tüm limonları tedarik etmek istiyorum. Ölmesine tek şaşırdığım karakterdi . Kitaptaki iyilerin her şartta kurtulmasının onun için de aynı şekilde gerçekleşmesini talep ediyorum.
Buzullar Arasında Bir KışJules Verne · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 20205,9bin okunma