Merhabalar,
Kitabı ikinci okuyuşumdu ilk okuduğum zaman sanırım kitabı okumak için doğru zaman değilmiş çünkü pek bir şey anlayamamıştım. Zaten az sayfalı tek solukta okunacak bir kitap kitabı okurken Gordon karakterine çok fazla sinirlendim başlarda acaba abartıyor olabilir miyim diye düşünüp objektif bakmaya çalıştım ama inanın nerden tutarsanız tutun elinizde kalıyor. Gordon Comstock 2 çocuklu bir ailenin küçük erkek çocuğu olarak dünyaya geliyor. Comstock ailesi kalabalık olmayan, fakir denebilecek bir aile. Gordon'un anne ve ablası O okusun ve meslek sahibi olsun diye çok uğraşıyor kendileri yemeyip onu yediriyorlar ama Gordon kendini edebiyata verip şiirler yazarak para kazanmak istiyor ve alıştığımız insan modelinden farklı olarak asla eline fazla para geçmesini istemiyor zaten kitabı okursanız ne demek istediğimi anlayacaksınız. Daha sonra Gordon bir kitapçıda çok ucuz bir maaş ile çalışmaya başlıyor ve onun başından geçenleri okuyoruz. Kitabı beğendim ancak Gordon'un 'kapitalizmin kölesi' olmamak adına sürekli sevgilisi,arkadaşı gibi yakın çevresinin kalbini kırması ve onların onu anlamıyor oluşundan dem vurması canımı sıktı. Bilin bakalım kitabın sonunda ne oluyor çok ironik olacak ama Gordon da 'kapitalizmin kölesi' olarak nitelendirdiği insanlardan biri olup iyi maaşlı bir işte çalışmaya başlıyor.
Yine de okumaya değerdi diye düşünüyorum farklı düşünceleri okumak güzel hissettiriyor. İyi okumalar