2025 12. kitabı
Ümit Orman Beşiktaş'ın eski Başkanı Fikret Orman'ın kız kardeşi. Kendisi Otomotiv sektöründe uzun yıllar çalışmış ve çok başarılı bir iş insanı. Hayatını dolu dolu yaşamış biri. Bir kanser birde trafik kazası geçirmiş kendisi. Ancak hiçbir zamanda ne mücadeleyi bırakmış ne de korkularının üzerine gitmeyi.Hayata her zaman olumlu bakarak bütğn zorlukların üstesinden gelmiş bir insan. Bu yönüyle kendisini çok taktir ettim. Okurken sayfalar su gibi aktı. Hayat her zaman toz pembe akmıyor maalesef. Zaman zaman dibe vurduğumuz, umudumuzun azaldığı, motivasyonumuzun azaldığı zamanlarda asla pes etmemeli, yolumuza devam etmek için elimizden geleni yapmalıyız. Kendimizi olumlu yönde ne kadar iyi hissedersek, hastalıklarla mücadelemizde de o oranda başarıya ulaşıyor. Kitabı kişisel gelişim ve anı gibi olmuş. Edindiği tecrübeleri gittiği yerlerde gördüklerini, okuduklarından anladıklarını, anlattığı bir kitap olmuş. O kadar güzel alıntılara ve örneklere yer vermiş ki sanki Ümit Hanımla karşılıklı sohbet ediyormuşuz gibi hissettim. Bu yönüyle de gayet doğal bir kitap ortaya çıkmış. Özellikle Aziz Nesin'in patronundan borç isteme hikayesi ve Halife Harun Reşit ile Behlül Dana arasında geçen hırsızlıkla alakalı günümüzde bile ders niteliğinde olan kısa ama çok anlamlı hikayeler kesinlikle aklımda büyük yerler edindi. Öğrenmediğimiz ne kaldı dediğimiz şu dünyada böyle güzel hikayeleri bana öğreten ve okumaya vesile olan Ümit Hanıma çok teşekkürler.
HesaplaşmaÜmit Orman · A7 Kitap · 20247 okunma