Puan vermedi·384 syf.····Okunma: 24 Ocak 2025 19:47 Büyükannenizin sırlarla dolu bir geçmişe sahip olduğunu keşfetseydiniz ne yapardınız?
Lia'nın büyükannesi Paris'teki evini ona miras bırakır. Ancak bu evden Lia ve ailesi dahil kimsenin haberi yoktur. Evi gören genç kadın ise büyük bir şok yaşar. Çünkü burada dünyaca ünlü birçok tablo, savaş zamanından kalan belgeler ve fotoğraflar vardır.
Büyükannesinin herkese yalan söyleyen, savaşta yanlış tarafı destekleyen biri olduğunu düşünür. Tablonun değerini anlamak için Gabriel adında bir uzmandan yardım ister. İkili ipuçlarını takip ederek gerçeği öğrenmeye çalışırlar.
1942 Fransa'sında ise Estelle var gücü ile ülkesinin düşmandan kurtarmaya uğraşmaktadır. Onun görevi zengin bir kadın olarak onların tarafında gibi görünüp bilgi almaktır. Bir süre sonra kendisi gibi görev yapan Sophia ile tanışır. Ancak yaşanan olaylar ile hem onun hem sevdiklerinin hayatı tehlikeye girer.
'Pariste'ki Ev' okuduğum ikinci dünya savaşı temalı kitaplar arasında en sevdiklerim arasına girdi. Fransa'daki mücadelenin farklı bir yönüyle ele alınmasını sevdim. Baştan sona kadar akıcı kurgusuyla elimden bırakmadan okudum. Geçmiş ve günümüzde geçmesi, hem Lia hem Estelle bazen de Gabriel ve Sofia'nın ağzından anlatılması güzeldi. Zaten yayınevinden okuduğum hiçbir kitap beni yanıltmadı.
Umut ve hüznün bir arada olduğu bu güzel eseri gönül rahatlığıyla tavsiye ederim. Yeni kitaplarda görüşmek üzere